Beginnend fotograaf? Deel onze shoot locatie!

Beeld header: Jennifer de Vos

Het delen van onze fotoshoot locaties is een ideaal concept voor in het bijzonder de beginner en hobbyist, personal branding fotograaf en influencer. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan het delen van een studio! Zo verlaag je niet alleen je kosten, maar leer je ook leuke en wellicht handige contacten kennen. Doordat je tegelijkertijd of omstebeurt aan het werk bent, doe je ook nog eens volop inspiratie op tijdens zo’n dag. Ook houd je er een veelzijdige beeldbank aan over. In deze blogpost leggen we graag meer uit over de werkwijze en de afspraken die je hierin kunt maken.
Studio:The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos
Studio:The Playground Fotocredits: Jennifer de Vos

De voordelen van onze studio’s voor een beginnend fotograaf

Heb je geen idee hoe je nou zo’n dag kunt aanpakken? We help you out. Het is namelijk een ontzettend leuke ervaring om meerdere mensen op een dag te fotograferen. Te beginnen met de juiste locatie, want wist je dat onze studio’s, te boeken voor een halve of hele dag, perfect geschikt zijn? Waan je in een warm bad, met verwelkomende studio’s die aanvoelen als thuis. De oat cappuccino en verschillende theesoorten staan al op je te wachten! Er is meer dan genoeg parkeergelegenheid rondom onze studio’s, waarvan de zondag zelfs gratis is.

Aan jou de keus wat voor soort shootdag het gaat worden. Ga je voor een branding content dag, waar de focus ligt op bijvoorbeeld sterke zakelijke portretten? Of kies je misschien wel voor een zwangerschaps of newborn shoot dag? Ben je influencer en wil je graag een dag(deel) beleven met gelijkgestemden? Het kan allemaal.
Studio:The Playground Fotocredits: Jennifer de Vos

Locatie huren voor zwangerschaps shoot of newborn fotografie: zo doe je het

Jennifer de Vos is een bekende van Atelier Oost Amsterdam en komt hier alweer een tijdje regelmatig langs om te shooten. De fotografe, die voornamelijk bekend staat om haar dromerige familie-, pregnancy en newborn shoots, organiseert twee verschillende concepten. Dit zijn namelijk de mini shoots voor klanten en de styled portfolio shoots. Regelmatig deelt ze de studio met andere fotografen. Niet alleen om haar expertise te delen en beginners iets te leren, maar ook vanwege de gezelligheid.

Ze vertelt: ‘Ook dit jaar heb ik meerdere keren The Loft en The Playground geboekt! Waarom? De ruimtes bij Atelier Oost Amsterdam zijn groot, hebben een warme sfeer en bieden geweldig daglicht: vooral The Loft is hierin mijn favoriet. De neutrale kleuren en verschillende settings passen helemaal bij mijn fotografiestijl. Ik huur The Playground eigenlijk altijd samen met een andere fotograaf, omdat deze plek hiervoor groot genoeg is. En daarnaast is het ook gewoon fijn om met elkaar te sparren. Niet onbelangrijk: op deze manier deel je de kosten van de huur’.

Studio:The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos
Waarom Jennifer een gedeelde shoot dag aanraadt aan andere fotografen? Naast dat het leuk is om te organiseren, vindt ze het een fijne manier om een klant kennis te laten maken met haarzelf en haar werk. ‘Daarnaast werken we hierbij vaak met tijdsloten: voor mijn klanten heel fijn, want kinderen hebben een korte spanningsboog en houden het vaak niet zo lang vol. Plus: je zit nooit met wisselvallig weer! De studio’s zijn altijd mooi belicht’.

Welk type shootdag past bij jou als beginnend fotograaf?
Als je als fotograaf een ruimte boekt die je gaat delen met één of meerdere fotografen, is het goed om te bedenken waar je je op wilt gaan focussen. Jennifer: ‘Mijn shoots zijn super leuk om te doen als gezin, maar ook voor zwangere dames/stellen en branding fotografie natuurlijk. Dit maakt het voor jou als fotograaf ook heel divers. Ik adviseer om vooraf altijd kledingtips met je klant te delen: zo maak je het nog meer uniform en consistent’. Jennifer deelt hierbij creatief advies, inspiratie en shopt soms zelfs mee!

Bij dit type shoot is het aan te raden om op je social mediakanalen te delen dat je een studio wilt gaan delen. Tip: tag ons hierin, want wij reposten je stories en posts maar wat graag! Deel in je posts zoveel mogelijk informatie over de datum, locatie, plaats, prijs en tijdsloten. Handig als je modellen wilt vinden, maar ook om andere fotografen op te trommelen. Jennifer: ‘Ik plaats altijd een vraagsticker in mijn stories waar men dan op kan reageren. Tip: gebruik altijd foto’s van de locatie, eerder geschoten beeld en eventueel wat reels. Ook kun je de info met je bestaande klantenkring delen’.
Studio:The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos
Studio:The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos

Hoe styled shoots jouw portfolio als beginnend fotograaf kunnen versterken

Jennifer organiseert naast mini shoots ook de zogenaamde styled portfolio shoots. Ze zegt: ‘The Loft voelt als thuiskomen: dat is de reden dat ik juist in deze ruimte styled portfolio shoots organiseer voor andere fotografen. De content kan vervolgens worden gebruikt om klanten aan te trekken. Extra leuk aan deze styled shoots: verschillende fotografen hebben al aangegeven dat hun boekingen zijn gestegen. En wel sinds het delen van de gemaakte content in The Loft’.

Hoe zo’n styled shoot day in zijn werk gaat? In het kort: Jennifer huurt onze locatie en regelt zo’n zes tot acht modellen. Dit moet een goede mix van zwanger, gezin en newborn zijn, maar ook qua uiterlijke kenmerken. Het is aan te raden om ook te zorgen voor wat modellen met een groter bereik. Jennifer stemt de outfits met ze af en regelt de lunch, drankjes (behalve koffie en thee) en snacks. Ze zorgt er ook voor dat er altijd wat ruimte is om enkele branding foto’s te maken.

Trek je droomklanten aan met Karlijn’s Portfolio dagen
Nog een mooi voorbeeld van een mogelijkheid van het studio delen, zijn de portfolio shoots die fotografe Karlijn van Gestel bij ons organiseert. Met haar bedrijf richt ze zich op trouwen, newborn, gezin en zwanger, en daarnaast faciliteert ze regelmatig speciale portfolio shoots voor fotografen. Met de beelden die uit deze shootdagen komen, kunnen fotografen hun eigen stijl ontwikkelen én hun droomklanten aantrekken. Tijdens deze volledig verzorgde dagen, met vaak zo’n tien modellen én een gave masterclass, is er veel ruimte om te verbinden met andere fotografen.

Karlijn over Atelier Oost Amsterdam: ‘De ruimte, de styling, de sfeer: alles is zó mooi aan deze locatie. Het prachtige licht dat naar binnen schijnt zorgt ervoor dat je uitgedaagd wordt om creatieve beelden te maken en out of your comfort zone te gaan. Het contact met Roos en met de hosts verloopt altijd heel fijn. Ik voel me direct welkom in het Atelier en we worden warm ontvangen’.

Studio:The Loft Fotocredits: Karlijn van Gestel
Studio:The Loft Fotocredits: Karlijn van Gestel

Waarom influencers onze studio’s delen voor een content dag

Ook als influencer kun je op creatief vlak helemaal losgaan in onze ruimtes. Steeds vaker zien we leuke groepen meiden die onze studio’s boeken voor een dagdeel of gehele dag. Ze maken er vervolgens echt een girls day van, en vertrekken met een telefoon of camera vol foto- en video content weer richting huis. Zo’n dag is ontzettend inspirerend omdat je bij elkaar kunt afkijken, nieuwe contacten opdoet en hebt genoten van heerlijke lunches, bites en drankjes. Je kunt zo’n dag zo gek maken als je zelf wilt. Huur bijvoorbeeld een expert uit het vakgebied in om een lezing te geven of organiseer een mini workshop tijdens je influencer content day.

Martika, beauty influencer, was onlangs in The Playground om content te maken met andere influencers en deelt graag haar mening. ’Ik vond de ruimte prachtig! The Playground is voor mij veel unieker dan veel andere studio’s en heeft eindeloos veel verschillende foto-hoekjes. Het licht is er ook zo ontzettend mooi: I loved it!’

error: This content is protected