Veelgestelde vragen

alles wat je wil weten
Vragen & antwoorden

algemene vragen

Onze vloer is heilig
Om onze vloer schoon, fris en wit te houden, werken wij met een schoenen-uit-policy. We hebben schoenhoezen beschikbaar gesteld in onze studio welke je kan gebruiken. Betreedt de ruimte niet met schoenen.

Alleen modellen mogen schoenen dragen. Let op schoenen waarvan de zolen de vloer kunnen beschadigen. Maak strepen en vlekken direct schoon.

Riskeer geen boete
Wanneer je niet voorzichtig met onze vloer omgaat, moeten we de kosten voor het schilderen van de vloer in rekening brengen. Dit kunnen oplopen tot € 2000,-. Ga daarom secuur om met onze ruimte.

Omdat we een daglichtstudio zijn en daarom afhankelijk van het weer, raden we fotografen altijd aan om hun apparatuur en (extra) lampen mee te nemen. We hebben geen apparatuur beschikbaar in de studio.

Koffie, thee en water zijn inbegrepen in jouw boeking en beschikbaar in al onze studio’s. We hebben ook havermelk en suiker beschikbaar op onze locaties.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontvangen van je gasten, zoals modellen of fotografen. We raden je aan om je telefoonnummer met hen te delen. Laat nooit iemand anders het gebouw binnen, welke geen onderdeel is van jouw team.

Dit kan altijd gebeuren, maak je geen zorgen. Laat het ons alsjeblieft weten wanneer het gebeurd, zodat we het samen op kunnen lossen met de jouw verzekering.

Onze algemene voorwaarden verplicht je een WA verzekering te hebben bij het plaatsen van een boeking.

The Loft:
Voor 09:00 en na 18:00 is het mogelijk om voor de deur te lossen. Tussen 09:00 en 18:00 is het alleen mogelijk om op de aangegeven laden/lossen plaats dit te doen, 50 meter vanaf de voordeur aan de linkerzijde. Deze tijdelijke parkeerplaats is gelegen aan de voorkant van het STAYOKAY hostel.

The Playground:
Je kan laden en lossen aan de voorkant van ons gebouw op het parkeerterrein. Blokkeer alsjeblieft niet de weg voor andere gasten.

Belangrijk: zorg ervoor dat je rekening houdt met de buren en omliggende winkels.

Zorg dat je aan het einde van je tijdsslot alles meeneemt en niets achterlaat in de ruimte. Wij hebben geen opslagmogelijkheid. We bewaren gevonden voorwerpen tot maximaal 3 maanden na je shootdag.

Er zijn veel breekbare items aanwezig zijn de studio. We willen je er daarom op attenderen kinderen in de gaten te houden wanneer je de fotostudio betreedt. Wij delen het gebouw met andere kantoren. Zij mogen geen overlast ervaren. Kinderen mogen niet rennen in de hal.
Het is niet toegestaan om dieren mee te nemen naar de studio. Huisdieren kunnen zowel het gebouw als de studio niet betreden. Wel vinden we het leuk om een foto van je huisdier te zien.Mocht je toch dieren meenemen, dan moeten we je helaas toegang tot de ruimte ontzeggen.
Vanwege de veiligheidsregels in onze gebouwen is het niet toegestaan om te werken met welke vorm van rook en vuur dan ook.Wij kunnen geen brandende kaarsen, vuurwerk of rookmachines toestaan.
We plaatsen geen boekingen op basis van barter. Op dit moment staan we ook niet open voor samenwerkingen.

Het is toegestaan om een selectie van onze beelden te gebruiken om de locatie te promoten voor jouw shoot. We willen je wel vragen om ons altijd te vermelden bij het gebruik van de beelden.

Stuur ons een e-mail naar hi@atelieroost.amsterdam voor toestemming en toegang tot de beeldbank.

Het is niet vanzelfsprekend, wanneer je bij ons boekt, dat je zonder toestemming beeldmateriaal van onze website kan halen. Er zitten rechten op de foto’s. 

Onrechtmatig gebruik van foto’s, video en teksten kan resulteren in een boete.

voorwaarden

Boekingen

Onze studio’s zijn beschikbaar voor vaste tijdssloten van 2, 4, 8 en 12 uur. Je kunt via onze live agenda de beschikbare tijdsloten per dag, week en maand bekijken. Je kunt hier ook direct jouw boeking plaatsen. Zorg dat de betaling binnen 30 minuten wordt afgerond. We kunnen de boeking alleen bevestigen op vooruitbetaling.

Klik hier om een studio te boeken.

Je kunt via onze live agenda tot 120 dagen in de toekomst (mits de studio open is) boeken. Je kunt ook tot 24 uur van tevoren een boeking plaatsen via het reguliere boekingssysteem.

Mocht je last-minute een locatie zoeken, dan kun je altijd contact opnemen per telefoon om te kijken of we iets voor je beschikbaar hebben.

We kunnen de datum helaas niet voor je vasthouden. We kunnen nooit garantie geven of een datum of tijdsslot nog beschikbaar is. Zorg ervoor dat je de datum en het tijdslot direct boekt, zodra je jouw team en planning gereed hebt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Wanneer jouw gewenste dag en tijd niet beschikbaar is in de live agenda, is deze geboekt door iemand anders. Zorg ervoor dat je niet te lang wacht met boeken, wanneer jouw gewenste dag en tijdslot nog vrij is.

We werken te allen tijde op basis van vooruitbetaling. Alleen op deze manier kunnen wij jouw boeking bevestigen.

Wanneer je een boeking plaatst, zorg ervoor dat je de betaling direct en binnen 30 minuten voltooit. Wanneer de betaling ontbreekt zal je boeking automatisch uit onze agenda worden gehaald. Het kan dan zomaar zijn dat iemand anders in de tussentijd jouw datum boekt. Wees hier dus scherp op!

Op de genoemde prijzen is het Nederlandse BTW-tarief van 21% van toepassing, omdat de studio’s in Nederland zijn gelegen. De BTW wordt toegevoegd in de checkout. 

Dat is helaas geen optie. Wij bieden alleen de mogelijkheid om voor 2, 4, 8 en 12 uur te boeken. Een boeking plaatsen voor 1 uur daarom is niet mogelijk.

Je kunt wel je geboekte tijdsslot ter plekke en tegen meerprijs verlengen per half uur, indien er beschikbaarheid is. 

Wij raden dit vaak af. Onze studio’s bevinden zich niet op hetzelfde adres.Houdt bij het combineren van The Loft met The Playground rekening van een reistijd van ongeveer 10 minuten.

We kunnen je helaas niet eerder binnen laten. Zorg altijd dat je de planning laat passen binnen het geboekte tijdsslot. We staan vijf minuten voordat het tijdslot begint voor je klaar. Zorg ervoor dat je klaar bent om te gaan wanneer het tijdslot eindigt. We geven je 15 minuten van tevoren een seintje om te gaan afronden.

Mocht je toch extra tijd nodig hebben en de ruimte is beschikbaar, kun je tegen meerprijs per 30 minuten verlengen. Deze extra tijd dien je ter plekke, voorafgaand aan de verlenging, af te rekenen.

Wij kunnen helaas geen producten of spullen aannemen voorafgaand aan je boeking. We hebben geen opslagruimte. Ook hebben we niet altijd mensen op locatie om je te ontvangen. Plan dit altijd in je tijdsslot. 

Wanneer je de volgende dag terug komt in dezelfde studio is het mogelijk om spullen te laten staan. Dit is altijd op eigen risico. 

Wij kunnen geen spullen opslaan voor een koerier of ophaaldienst. De studio moet weer leeg zijn aan het einde van je tijdsslot. 

Er is geen afgesloten ruimte in de studio beschikbaar voor het verzorgen van de make-up.

Wanneer je de make-up voorafgaand aan je boeking wil laten verzorgen, raden we je altijd aan om dit al thuis te doen of er rekening mee te houden bij het boeken van een tijdsslot. We kunnen we niet eerder binnen laten.

Wanneer je haar en make-up op locatie wil laten verzorgen, dan is er aan de grote tafels in de studio voldoende ruimte en daglicht aanwezig.

Mocht je toch extra tijd nodig hebben en de ruimte is beschikbaar, kun je tegen meerprijs per 30 minuten verlengen. Deze extra tijd dien je ter plekke, voorafgaand aan de verlenging, af te rekenen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontvangen van gasten, zoals modellen of fotografen. We raden je aan om je telefoonnummer met hen te delen.

Let op: laat nooit onbekende personen het gebouw binnen.

Onze host zal altijd aan de grote tafel in de studio werken tijdens het tijdslot. Zij is aanwezig voor al jouw vragen en de lekkerste kopjes koffie. Mocht zij in de weg zitten, kun zij in overleg verplaatsen. Ze zal nooit in de weg van jouw foto’s zitten.

De host is niet verantwoordelijk voor jouw productie, team of gasten.

Privé boekingen zijn mogelijk voor een extra bijdrage, afhankelijk van de duur van je tijdslot.

2 uur: €50*
4 uur: €100*
8 uur: €150*
12 uur: €150*

Je kan de extra bijdrage selecteren en betalen in de checkout tijdens het afrekenen.

*genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Indien er beschikbaarheid is en er geen boeking na jou is gepland is het mogelijk, tegen een extra bijdrage van 75€, het tijdsslot per half uur te verlengen.

Je kan de extra bijdrage ter plekke betalen, via een QR code, voorafgaand aan de verlenging. 

*genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Je kunt je boeking enkel verplaatsen door ons te informeren per e-mail: hi@atelieroost.amsterdam.

De eerste verplaatsing is gratis en alleen mogelijk tot 72 uur voordat je boeking begint. Wanneer je jouw boeking een tweede keer verplaatst, brengen we €50 exclusief btw in rekening.

Wanneer je binnen 72 uur een verplaatsing aanvraagt zijn we genoodzaakt 50% van het bedrag van de boeking in rekening te brengen. Wanneer je binnen 24 uur wil verplaatsen moeten wij helaas 100% en dus het volledige bedrag in rekening brengen. We zullen we verzoeken een nieuwe boeking te plaatsen.

Lees onze algemene voorwaarden alsjeblieft altijd goed door voordat je deze accepteert. Bij het plaatsen van een boeking ben je akkoord gegaan met onze voorwaarden.

Je kunt je boeking tot 72 uur van te voren annuleren. We geven geen geld terug. Er zijn twee opties beschikbaar wanneer je ervoor kiest om je boeking te annuleren:

 1. Je kunt een verplaatsing aanvragen;
 2. Je kunt de boeking overdragen aan iemand anders.


Informeer ons in beide gevallen altijd per e-mail. Alleen dan kan de aanvraag in behandeling worden genomen.

Wanneer je binnen 72 uur een verplaatsing aanvraagt zijn we genoodzaakt 50% van het bedrag van de boeking in rekening te brengen. Wanneer je binnen 24 uur wil verplaatsen moeten wij helaas 100% en dus het volledige bedrag in rekening brengen. We zullen we verzoeken een nieuwe boeking te plaatsen.

Lees onze algemene voorwaarden altijd goed door.

Dit kan altijd gebeuren, maak je geen zorgen. Laat het ons alsjeblieft weten wanneer het gebeurt, zodat we het samen op kunnen lossen met de jouw verzekering.

Onze algemene voorwaarden verplicht je een WA verzekering te hebben bij het plaatsen van een boeking.

Het enige wat we niet kunnen controleren is het weer. Anders hadden we iedereen graag een zonnetje gegeven.

Het kan altijd gebeuren dat het slecht weer is en dat je een donkere dag hebt. Omdat we een daglicht studio zijn, raden we fotografen altijd aan om (extra) lampen mee te nemen.

We hebben op de locatie geen apparatuur beschikbaar.

Atelier Oost Amsterdam is niet verantwoordelijk voor de planning van bezorgers en leveranciers van onze klanten.

Wanneer er sprake is van een annulering door een vertraging in levering gelden onze algemene voorwaarden te allen tijde.

Zorg er daarom altijd voor dat je de locatie nog niet boekt, wanneer je de benodigde materialen niet binnen hebt. 

studio.1

THE loft

Het gebruik van de trap in The Loft is alleen toegestaan met één persoon tegelijk en mag beklommen worden tot de zesde trede. Het is niet geschikt voor groepsfoto’s. 

Ook is het niet toegestaan om de schommel met meer dan één persoon tegelijk te gebruiken.

Volg altijd de instructies op van onze host.

Het adres van The Loft is Timorplein 37 Amsterdam, welke zich bevindt in een oud schoolgebouw naast Studio K.

The Loft is gemakkelijk te bereiken via de A10, Muiderpoort Station en tram 14.

De ingang van het gebouw is aan de kant van de Borneostraat en trambaan. De voordeur kun je vinden wanneer je ‘kantoren’ ziet op een geel uithangbord boven de deur.

We hebben een deurbel. Bel aan op nummer 37 via de intercom.

Voor 09:00 en na 18:00 is het mogelijk om voor de deur te lossen.

Tussen 09:00 en 18:00 is het alleen mogelijk om op de aangegeven laden/lossen plaats dit te doen, 50 meter vanaf de voordeur aan de linkerzijde. Deze plaats is aangelegd aan de voorkant van STAYOKAY.

Belangrijk: zorg ervoor dat je rekening houdt met de buren en omliggende winkels.

Betaald parkeren is mogelijk in de wijk en straat rondom het gebouw en Timorplein. De kosten hiervoor bedragen €4,50 per uur.

We hebben een (gedeelde) deurbel, bel alsjeblieft aan op nummer 37. Ga daarna naar de tweede verdieping en bel opnieuw nummer 37 via de intercom.

Er is een lift beschikbaar in het gebouw van The Loft en daarom is de ruimte ook rolstoel toegankelijk.

The Loft is een fotostudio gelegen op de tweede verdieping.

Afmetingen:

 • 210 hoog
 • 90 breed
 • 210 diep

Deur van de lift naar de gang 83 cm breed

The Loft heeft een grootte van 125 vierkante meter. We adviseren de studio te gebruiken met een maximum van 15 mensen. In The Loft bevinden zich meerdere zitplaatsen.

Er is extra opslagruimte beschikbaar in The Loft. 

Het is niet toegestaan om spullen op de gang te plaatsen. We zullen je altijd adviseren om je spullen in de ontvangsthal en tevens de koffiehoek van de studio te bewaren.

Je kunt je spullen, wanneer je de volgende dag terugkomt, laten staan in de studio. Dit is te allen tijde op eigen risico. 

Er is gratis WiFi aanwezig in onze ruimtes. Het wachtwoord vind je via de QR code in de ruimte.

Koffie, thee en water zijn inbegrepen in jouw boeking en beschikbaar in al onze studio’s. We hebben ook havermelk en suiker op onze locaties.

Wanneer je lunch wilt bestellen, bevelen wij het volgende aan:

 • Thuisbezorgd
 • Uber Eats
 • Gallizia Deli (6 minuten lopen)
 • Hartje Oost (7 minuten lopen)
 • Superette (7 minuten lopen)
studio.2

THE PLAYGROUND

Het adres van The Playground is Veemarkt 36D in Amsterdam. Deze studio is gemakkelijk te bereiken via de A10, tram 14 of Station Amsterdam Muiderpoort.

Je kan laden en lossen aan de voorkant van ons gebouw, via de overhead deur grenzend aan het parkeerterrein. Blokkeer alsjeblieft niet de weg voor andere gasten.

Let op: zorg ervoor dat je rekening houdt met de buren!

Betaald parkeren is mogelijk op het bedrijventerrein. De kosten hiervoor bedragen €4,50 per uur.

Er is een deurbel aanwezig. Je kunt ons ook contacten op +31207235168, zodat we je bij de deur op kunnen halen om naar binnen te gaan. 

De studio bevindt zich op de begane grond.

The Playground heeft een grootte van 272 vierkante meter. We adviseren de studio te gebruiken met een maximum van twintig personen. Bekijk de pagina van deze studio voor de aanwezige meubels.

Er is een extra opslagruimte beschikbaar in The Playground. Vraag onze host waar jij jouw spullen kunt laten.

Er is gratis WiFi aanwezig in onze ruimtes. Het wachtwoord vind je via de QR code in de ruimte.

Koffie, thee en water zijn inbegrepen in jouw boeking en beschikbaar in al onze studio’s. We hebben ook havermelk en suiker op onze locaties.

Wanneer je lunch wilt bestellen, bevelen wij het volgende aan:

 • Thuisbezorgd
 • Uber Eats
op visite

locatiebezoek

We kunnen de datum helaas niet voor je vasthouden. Wij werken met een “first come, first served” policy.

We kunnen nooit garantie geven of een datum of tijdsslot nog beschikbaar is. Zorg ervoor dat je de datum en het tijdslot direct boekt, zodra je jouw team en planning gereed hebt. 

Het is mogelijk om de locatie(s) en studio te bezoeken op afspraak, buiten geboekte uren.

Je kunt ons alleen op afspraak bezoeken. Bel ons gerust om een afspraak te maken om onze studio’s te bekijken.

Wij werken alleen op vooruitbetaling. Wanneer je een boeking plaatst, reken je direct af en ontvang je de factuur per email. Wij accepteren betalingen met iDeal, creditcard en Apple Pay.

Rond de betaling binnen een uur af. Alleen dan kunnen we de boeking bevestigen. Is de betaling niet voltooid, dan wordt je boeking automatisch geannuleerd.

Je ontvangt een factuur van je boeking wanneer deze is betaald. Vanwege administratieve redenen kunnen wij geen boekingen plaatsen op factuur.

Iedereen boekt bij ons onder dezelfde voorwaarden. Wel zo eerlijk.

Heel soms, wanneer we iets te vieren hebben, organiseren we een marketingactie. Dat is uitzonderlijk. Schrijf je in voor de nieuwsbrief wanneer je graag op de hoogte wil blijven.

Wanneer je graag vaker wil fotograferen in The Loft, raden wij je aan om eens te kijken naar onze credits pakketten. Zo plan je fotoshoots met hoge korting op de locatiehuur.

gebruik
huisregels

Wanneer je de studio betreedt zal de host je vragen om schoenen uit te doen en het formulier met huisregels te ondertekenen. 

Zorg dat jij en je team op de hoogte is van onze huisregels en hoe om te gaan met de studio.

Neem de aanwijzingen op stickers in de studio ook serieus, voor je eigen veiligheid. 

Onze vloer is heilig
Om onze vloer schoon, fris en wit te houden, werken wij met een schoenen-uit-policy. We hebben schoenhoezen beschikbaar gesteld in onze studio welke je kan gebruiken. Betreedt de ruimte niet met schoenen.

Alleen modellen mogen schoenen dragen. Let op schoenen waarvan de zolen de vloer kunnen beschadigen. Maak strepen en vlekken direct schoon.

Riskeer geen boete
Wanneer je niet voorzichtig met onze vloer omgaat, moeten we de kosten voor het schilderen van de vloer in rekening brengen. Dit kunnen oplopen tot € 2000,-. Ga daarom secuur om met onze ruimte.

Het is toegestaan om alle meubels voorzichtig binnen de studio te verplaatsen.

Het is niet toegestaan om onze meubelen of meegebrachte items op de gang te plaatsen, buiten de studio.

Ook is het niet mogelijk om meubelen tussen studio’s uit te wisselen.

Helaas is het niet mogelijk om gaten te boren of spijkers in de muur te slaan.

Je kunt altijd TESA plakspijkers gebruiken.

Onthoudt dat je de muren niet mag beschadigen.

Er zijn veel breekbare items aanwezig zijn de studio. We willen je er daarom op attenderen kinderen in de gaten te houden wanneer je de fotostudio betreedt. Wij delen het gebouw met andere kantoren. Zij mogen geen overlast ervaren. Kinderen mogen niet rennen in de hal.

Het is niet toegestaan om dieren mee te nemen naar de studio. Huisdieren kunnen zowel het gebouw als de studio niet betreden. Wel vinden we het leuk om een foto van je huisdier te zien.

Mocht je toch dieren meenemen, dan moeten we je helaas toegang tot de ruimte ontzeggen.

Vanwege de veiligheidsregels in onze gebouwen is het niet toegestaan om te werken met welke vorm van rook en vuur dan ook.Wij kunnen geen brandende kaarsen, vuurwerk of rookmachines toestaan.
korting
CREDITS

Bekijk eerst onze algemene voorwaarden of de pagina over ons creditsysteem. Wanneer deze pagina’s jouw vraag niet beantwoorden, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.

error: This content is protected