Blog

Alles waar we interessant over kunnen doen

Tips om jouw fotoshoot goed voor te bereiden

Ben jij van plan om een fashion shoot te organiseren? Het voorbereiden hiervan kan een hele opgave zijn. Met deze blog helpen we je graag op weg bij het vinden van jouw creatieve team en de juiste voorbereiding.

Reflectie fotografie met onze Disco Cube

Wij zijn groot fan van reflectie fotografie omdat het een beeld extra dimensie geeft. Ook geeft dit type fotografie een boost aan creativiteit en een schat aan mogelijkheden. In deze blog lees je alles over hoe jij aan de slag kunt met reflectie fotografie door middel van onze Disco Cube.

Zo kies je geschikte fotoshoot kleding

De outfits die je on set draagt, kunnen een enorm verschil maken in het eindresultaat. Met onze tips & tricks kies je voortaan altijd de juiste fotoshoot kleding en accentueer jij ook nog eens je persoonlijkheid.

2 studio’s sluiten

Het staat er echt: vanaf 26 april aanstaande sluiten onze geliefde studio’s The Living Room en The Bedroom. We wisten dat dit eraan zat te komen…

Beeldmateriaal: Lisa van Dam voor F/W collectie van Simple The Brand in The Loft studio

Favoriete fashion fotografen

We stellen graag onze favoriete fashion fotografen aan je voor. De fotografen zijn al meerdere keren geweest en kennen de ruimtes door en door. Raak geïnspireerd en bekijk hun portfolio.

Beeldmateriaal van productfotograaf Roos Oosterbroek voor Studio Yellow Block in The Loft studio

8 tips voor goede website fotografie

Goede website fotografie is onmisbaar omdat dit jouw identiteit en branding laat zien. Met de acht tips uit deze blog maak jij voortaan de beste foto’s.

Sfeerimpressie van model op de grond in The Loft fotostudio

De mooiste modellen

Op deze blog kun je de mooiste modellen vinden. Zowel mannen als vrouwen geven gezicht aan jouw campagne, shoot en productie. Ze zien er stuk voor stuk geweldig uit.

Sfeerimpressie van de loft voor videoproducties bij Atelier Oost Amsterdam

De fijnste videografen

Wil je naast foto’s ook gebruik maken van videomateriaal? Voeg een getalenteerde videograaf toe aan het team voor een geslaagde shoot. In deze blog een selectie van de fijnste videografen.

Sfeerbeeld van vaas in zonlicht door interieurfotograaf en art director Roos Oosterbroek in The Loft fotostudio

De beste art directors

Heb je een concept nodig voor je shoot? Dan kun je terecht bij deze creatieve art directors. Zij brengen jouw fotoshoot naar een heel nieuw niveau. Met een verrassende invalshoek. Bekijk hun werk.

Sfeerbeeld van minimalistische fotostudio The Loft met boogwand

Waarom onze studio: 10 redenen

Geen enkel merk kan er meer omheen: fotoshoot locaties. In deze blog laten we je zien waarom onze ruimtes perfect zijn om een volgende campagne shoot of mode productie te organiseren.

lookbook fashion fotografie inspiratie door Isa Wiegers met model Lauren Visser

Lookbook Refined Department

De gaafste kleurcontrasten en mooiste materialen, gecombineerd met fantastische prints… De shoot van Refined Department in het najaar van 2022 was één groot succes.

Bijzettafel ter inspiratie van interieurfotografie van Mylène Timessen voor Studio Femme Home in The Loft

interieur fotografen

Strakke lijnen, het juiste licht en plaatjes om van te smullen. Interieur fotografie is waar we allemaal dol op zijn. Inspirerende woonmerken met de mooiste producten: we krijgen er geen genoeg van.

Personal branding fotoshoot door Studio Phylicia in fotostudio voor modestylist Annelies

Mode stylisten

Wanneer je jouw shoot graag tot in de puntjes verzorgd wil hebben, kan een professionele stylist natuurlijk niet ontbreken. Graag delen we onze favorieten met je.

Sfeerbeeld productfotografie tips door Roos Oosterbroek

3 tips voor productfoto’s

Wil je je productfoto’s verbeteren? In deze blog delen we drie tips om in onze studio’s jouw productfoto’s, styling en setting naar een hoger niveau te brengen.

Sfeerbeeld voor het zoeken van een personal branding fotograaf voor een fotoshoot

Top 9 branding fotografen

We stellen graag onze favoriete personal branding fotografen aan je voor. Zij kennen elke studio door en door. Vind de fotograaf die bij jou past.

Beeldmateriaal van interieurfotograaf Mylène Timessen voor het merk Femme Home in The Loft studio

Lookbook Studio Femme Home

Prachtig zonlicht, hoogwaardige producten en een fantastische geheel in beige tinten… Dat is waar wij aan denken wanneer we terugkijken naar de shoot van Studio Femme Home.

Ontdek onze favoriete make-up artiesten

Favoriete make-up artiesten

Veel van onze klanten nemen een eigen make-up artist mee voor hun branding shoot of campagne productie. Graag delen we onze favorieten met je.

Interieurfotografie inspiratie door James Stokes voor Vandyck beddengoed

Lookbook Vandyck 2022

Zachte materialen, hoogwaardige kwaliteit producten en prachtige modellen… Zo kun je de shoot van Vandyck in The Loft afgelopen jaar samenvatten.

Roos Oosterbroek aan het klussen om The Living Room fotostudio van Atelier Oost Amsterdam te verbouwen

Renovatie van The Living Room

Soms is het tijd om een oude stijl vaarwel te zeggen en op zoek te gaan naar nieuwe inspiratie. Precies dat, is wat onze oprichter in de lente van 2022 heeft gedaan.

Lookbook van The Urbanista ter inspiratie voor productfoto's in onze fotostudio

Lookbook The Urbanista

Een look book van een sierraden merk dat zowel gebruik maakt van fashionfotografie als productfotografie en ieder hoekje in de studio benut.

ondernemersportret fotografie inspiratie door Kim Captein

Inspiratie: personal branding

Tegenwoordig kan geen enkele ondernemer meer om online zichtbaarheid heen. Professionele personal branding fotografie gaat verder dan alleen een zakelijke profielfoto.