De beste product fotografen

Fotocredits header: Maureen Brinkhof

Bij Atelier Oost Amsterdam begrijpen we als geen ander het belang van goede product fotografen, en hoe belangrijk het is om jouw producten zo inspirerend en aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Of je nu eigenaar bent van een webshop met interieuraccessoires, beautyproducten of boeken: professionele productfoto’s zijn key voor het aantrekken van potentiële klanten. Met prachtige productfotografie vertel jij het verhaal achter jouw bedrijf en creëer je een onvergetelijke merkbeleving. De juiste productfoto’s zullen klanten verleiden tot een aankoop, en geven bovendien inspiratie bij het gebruik van jouw product.

Verleid en inspireer met de mooiste beelden van product fotografen

In deze blog deel ik mijn favoriete productfotografen, die mij telkens weer weten te inspireren met hun bijzondere beelden. De fotografen in deze blogpost laten zien hoeveel variatie je kunt aanbrengen in productfotografie, en hoe je telkens weer kunt verrassen. Deze productfotografen kennen de daglicht studio’s van Atelier Oost Amsterdam op hun duimpje. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar de mooiste spots en wordt het werk eigenlijk al voor je gedaan.

Minimalistische product fotografie van Maureen Brinkhof

Maureen Brinkhof is jouw persoon voor het mooiste conceptontwerp en fotografie. Deze visual storyteller werkt het liefst met merken die een duurzame en bewuste visie hebben. Op haar website vind je niet alleen een indrukwekkend portfolio met merken als Therme en verschillende, prachtige tiny houses. Ook kun je aan de slag met Maureen’s zelf ontwikkelde pre-set en fotografeert ze prachtige binnenkijkers. Hier kun je heerlijk genieten van een kijkje in het interieur van een woon addict.


Wanneer je een persoonlijke product fotoshoot bij Maureen boekt, kun je ervan uitgaan dat ze jouw klant op een strategische én creatieve manier verrast. Maureen gelooft in samenwerken, en dus neemt ze jou mee in het complete proces. Ze gaat altijd voor frisse, minimalistische foto’s met een toegankelijke sfeer. Op subtiele wijze weet ze hierin het verschil te maken, zodat de klant jouw merk alsnog herkent.

Studio:The Loft Fotocredits: Maureen Brinkhof

Natuurlijke productfoto’s met organische elementen van By Zilla


Ook Zilla van den Born moest echt in dit rijtje voorbij komen. Met haar bedrijf By Zilla richt ze zich op verschillende soorten fotografie, waarbij elk beeld een uniek verhaal overbrengt. Bij een blik op haar product portfolio zie je direct dat hoogwaardige beautyproducten haar specialiteit zijn, met merken als Abloom, Caudalie, Nuxe en Bio-Oil. Foto’s van Zilla hebben een natuurlijke uitstraling en je ziet veel organische elementen in het beeld terugkomen. Ze maakt tevens graag gebruik van een aards kleurenpalet en van alles wat in de natuur te vinden is. Van mooie bladeren tot water en het strand.
Studio:The Loft Fotocredits: By Zilla
Studio:The Loft Fotocredits: By Zilla

Als product fotograaf ben ik, Roos Oosterbroek, altijd op zoek naar de allermooiste lichtinval

Je kent mij, Roos Oosterbroek, vast als founder van fotostudio Atelier Oost Amsterdam. Maar wist je dat fotografie ook een enorme passie van me is? En als echte interior addict fotografeer ik heel graag mooie interieurmerken. Met mijn foto’s ben ik altijd op zoek naar vernieuwend en bijzonder beeld, en werk ik graag met natuurlijk licht. Als owner ken ik mijn studio’s natuurlijk als geen ander, en weet ik dé spots te vinden om jouw producten het beste te accentueren. Mijn kracht zit hem in verhalen vertellen in minimalistische, serene settings. Dit heb ik al mogen doen voor de nieuwste campagne van LAB Paint, waarin ik een serie prachtige verfkleuren mocht shooten.

Naast mijn werk voor LAB Paint heb ik nog een schat aan andere merken vastgelegd. Zo verschenen de producten van Ogreen en House of Formlab al voor mijn lens. Ik werk heel graag samen met je wanneer je een productfotograaf zoekt die een ruimte als haar canvas gebruikt. Op dit canvas vertel ik met liefde het verhaal van jouw merk, met een minimalistisch beeld waarin ik het gevoel van de kijker wil raken.
Studio: The Loft Fotocredits: Roos Oosterbroek

Product fotograaf Heidi Gita schiet dromerige en persoonlijke beelden

Fotografe Heidi Gita omschrijft zichzelf als emotional storyteller, and we couldn’t agree more. Waar Heidi zich voornamelijk focust op het shooten van gezinnen, zwangerschap en newborns, kun je haar ook boeken als product fotograaf. Heb je een fashion merk of een kinderkledingmerk en wil je graag dromerige campagnebeelden, dan kun je perfect bij Heidi terecht. Ook is Heidi een ster in het schieten van zakelijke beelden die een sfeer van toegankelijkheid uitstralen.

Voor VLUV, een prachtig vormgegeven zitbal die het ergonomisch werken ondersteunt, mocht Heidi de fotografie op zich nemen. Door de zitballen op verschillende plekken in The Loft te etaleren, ontstaat er een kalm, sereen beeld waarbij de focus echt op het product ligt. Ook kan een klant direct zien hoe dit product op stijlvolle wijze in een woning past.
product fotografie op stoel door Heidi Gita voor VLUV in The Bedroom
Studio: The Loft Fotocredits: Heidi Gita

Laat jouw collectie door product fotografen shooten in een minimalistische omgeving

Ben je geïnspireerd geraakt, en heb je één van bovenstaande product fotografen geboekt? Reserveer dan nu je tijdslot in The Loft of The Playground bij Atelier Oost Amsterdam. Door de ruime openingstijden zit er altijd een passend tijdslot voor je bij, want in deze studio’s geniet je op elk moment van de dag van het mooiste licht.
error: This content is protected

kies een studio

THE TOWNHOUSE

opening soon

THE TOWNHOUSE

opening soon