Studio tour met maatvoeringen: The Loft

Fotocredits: Alina Krasieva

Je hebt The Loft vast al vaker voorbij zien komen, en hebt waarschijnlijk al een idee van hoe onze studio eruit ziet qua look & feel. Toch krijg ik ook regelmatig meer praktisch gerichte vragen van creatievelingen die The Loft willen boeken. We nemen je dan ook graag in blog-vorm mee door The Loft, en vertellen je over alle foto-mogelijkheden. En ik kan je vertellen: dat zijn er genoeg. Daarnaast voorzie ik je nog even van alle praktische info met betrekking tot maatvoeringen, zodat jij straks optimaal voorbereid bent. Let’s go!

New York Vibes fotostudio in Amsterdam: De Urban Cool van The Loft

The Loft zit in een verzamelgebouw met meer toffe bedrijven, en is bereikbaar via een personenlift. Wanneer je binnenkomt, spot je meteen ons keukentje waarmee je jezelf helemaal kunt bedienen die dag. De keuken is voorzien van glazen, servies, een Nespresso-machine en een koelkast. Je vindt er ook mooie foto props, en pantoffels die iedereen uit het team tijdens de shoot kan dragen. Dit geeft meteen een cozy gevoel. Als je door het gordijn naar binnenstapt kom je binnen in deze beauty van een studio. Ik wilde graag dat typische New York City gevoel naar Amsterdam halen in de vorm van een urban cool look, maar wel met een rustgevende ambiance.

Studio:The Loft
Studio:The Loft
De luxueuze fotostudio is wel 125 vierkante meter groot en dat maakt dit de perfecte plek om helemaal los te gaan met alle typen fotografie en videografie. Wanneer je hier binnenstapt overvalt je een gevoel van ontspanning en rust. Dit komt niet alleen door de neutrale kleuren, maar ook door de natuurlijke materialen en organische vormen die je er ziet. Deze vormen heb ik niet alleen doorgetrokken in de muren met bogen waar je speels in kunt poseren, maar ook in alle accessoires en meubels. Goed om te weten: de gehele studio is 15,3m lang.

Lichtspel in Overvloed: Natuurlijke Schoonheid bij fotostudio The Loft

Het plafond van The Loft is wel 4,5 meter hoog, en door de grote ramen is de studio de hele dag door een bad van natuurlijk licht. ‘s Morgens vind je er ochtendlicht vanuit de oostzijde, en in de middag komt dit vanuit de westkant. Maar ik moet zeggen dat The Loft ook op een regenachtige dag een geweldige ervaring is om in te werken. Ook op een minder zonnig moment tref je er namelijk nog steeds voldoende licht, mede door de lichte kleuren op de muur. Zowel aan de rechterkant als linkerzijde vind je ramen.

De drie ramen rechts bijvoorbeeld, die geplaatst zijn bij de eettafel (ideaal voor de visagie), zijn 2,5 meter hoog. Rechts achterin, op het verhoogde stuk, zie je nog een raam met een hoogte van wel 2,75 meter. Dit hoekje wordt veel gebruikt voor speelse mirror pics: er staat een super stijlvolle spiegel.
Studio:The Loft
Studio:The Loft
Maak next level foto’s en video’s met de trap in The Loft: dé fotostudio in Amsterdam.
Studio:The Loft
Als je mij ook maar een béétje kent, weet je dat ik een voorliefde heb voor trappen. Met een bijzondere trap kun je namelijk echt een iconische sfeer neerzetten op beeld. De trap die je in The Loft vindt is wel 5 meter hoog en is het paradepaardje van de studio. Door de breedte van 90 cm kun je er echt geweldige poses op aannemen, en de trap leent zich bovendien ook voor originele productfotografie met veel diepte.
Studio:The Loft
Naast de trap, in de hoek dus, staat een ingebouwde kast van 3,3 meter hoog. Je kunt natuurlijk niet alleen foto’s maken voor de kast, maar ook de gehele hoek gebruiken wanneer je de trap mee pakt. Dit zorgt echt voor een woonkamer gevoel: geweldig voor wanneer je foto’s maakt voor bijvoorbeeld de campagne van een interieurcollectie. Of wat dacht je van een lookbook voor een lingerie- of loungewear merk? De kast is wel 1,65 m breed, dus je kunt er meer dan genoeg mee variëren. Ook de props die in de kast staan mogen naar hartenlust worden veranderd of weggelaten.
Studio:The Loft
Studio:The Loft
Een relaxte sfeer met iconische designmeubels
Wanneer je wat naar achteren loopt, kom je via drie lage treden op het podium terecht. Dit verhoogde stuk is verrijkt met een zithoek en wordt gescheiden door een muur met drie bogen. Dit geeft een fantastisch 3D-effect. In de zithoek staat een moderne Norr11 sofa, een fauteuil en handgemaakte bijzettafels. Hier hangt ook de iconische schommel waarmee je geweldige foto’s maakt! Het podium is 4,6 meter lang, en is dus zeker groot genoeg om je gehele team erop te laten werken.Links achterin de hoek vind je nog een set grote ramen, en ook twee witgeschilderde pilaren die je kunt inzetten voor bijvoorbeeld portretfotografie of productfoto’s. Met de soepelvallende gordijnen die aan de ramen hangen kun je hele dromerige beelden schieten.
Studio:The Loft
Wanneer je de tredes dan weer afloopt, kom je uit bij de hoekjes aan de linkerzijde. Hier staat een ronde tafel van MENU die is voorzien van stoelen en een Bolia vloerkleed voor een speelse look. Aan de muur vind je een stijlvol houten muurstuk van 1,2 meter breed en een daybed om mooie liggende poses in aan te nemen. Ook in dit hoekje heb ik een ingebouwde kast laten maken, die gedecoreerd is met mooie accessoires. Door het hout, het daybed en de ronde vormen van de meubels krijgt deze hoek een hele relaxte vakantie-vibe.

Boek jouw spot en dompel je onder in de unieke fotostudio ervaring van The Loft

Nu je een wat duidelijker beeld hebt van The Loft, en je meer inzicht hebt in de maatvoeringen en groottes van deze studio, is het natuurlijk tijd om te boeken! Een heleboel creatieve ondernemers, gave merken en getalenteerde fotografen gingen je al voor. De mogelijkheden zijn onbeperkt: organiseer eens een content shoot dag, maak prachtige personal branding foto’s of schiet jouw fashion lookbook in The Loft. Zien we je binnenkort?
Studio:The Loft
error: This content is protected