Fotostudio delen: onze tips

Fotocredits header: Lonneke Noordeloos

De studio’s van Atelier Oost Amsterdam zijn dé plek waar je jouw creativiteit tot leven kunt brengen. Hier draait alles om het creëren van prachtige beelden die het verhaal van jouw merk vertellen. Maar weet je wat misschien wel nog beter is dan alleen in een fotostudio werken? Het delen van een studio met andere getalenteerden of creatieve teams! In deze blog vertellen we je graag alles over de voordelen van het delen van een fotostudio.

De studio’s van Atelier Oost Amsterdam bieden eindeloze mogelijkheden om samen te werken of om een fantastische content dag te organiseren.

Het delen van een fotostudio biedt een overvloed aan voordelen voor zowel fotografen als andere creatieve professionals. Wanneer verschillende talenten samenkomen onder één dak, ontstaat er een enorme synergie. Een gedeelde studio biedt de mogelijkheid om te leren van en geïnspireerd te worden door andere experts in jouw vakgebied. De uitwisseling van ideeën, technieken en ervaringen kan leiden tot onverwachte, innovatieve fotografie.

Naast het delen van kennis biedt een gedeelde fotostudio ook praktische voordelen: wat dacht je van kostenbesparing? Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat (nog) niet iedereen het budget heeft om zelf een studio te huren, en juist daarom is het delen ideaal. Door de kosten te delen met anderen houd je vervolgens meer flexibiliteit en ruimte over om te investeren in bijvoorbeeld hoogwaardige apparatuur. Bovendien kan het delen van een studio je netwerk vergroten en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden bieden. Je weet nooit wie je tijdens een content dag of gemeenschappelijke shoot ontmoet!
Studio:The Loft Fotocredits:Julie Attallah
Studio:The Loft Fotocredits: Julie Attallah

Het organiseren van een succesvolle content dag


Nu we je hebben verteld waarom het delen van een fotostudio zo fantastisch is, willen we je graag een aantal tips geven voor het organiseren van een succesvolle content dag. Dit idee is eigenlijk een beetje in het leven geroepen door fotografen en online influencers. Door met een groep influencers een dagdeel te shooten in een studio van Atelier Oost Amsterdam, kun je kosten besparen en leuke contacten opdoen. Als influencer heb je al een goed oog voor fotografie, en dus kunnen jullie tijdens zo’n dag foto’s maken van elkaar.

Boek een content shoot sessie bij een fotograaf


Ben je nu geen influencer en wil je wel graag een hoop beeldmateriaal in één dag(deel) laten schieten? Er zijn een hoop goede fotografen die zo’n content dag organiseren, waarop ze verschillende tijdsloten aanbieden tegen een scherpe prijs. Tegenover deze prijs staat een set prachtige beelden die je vaak zelf kunt kiezen. Ook zijn de foto’s al helemaal bewerkt en klaar om te gebruiken, en kun je losse foto’s die buiten het pakket vallen vaak bij bestellen.

Wij raden Lonneke Noordeloos aan, één van mijn favorieten en ook verantwoordelijk voor de eerste beelden van The Playground. Lonneke richt zich met haar werk op het accentueren van onze vrouwelijke kracht, en heeft dan ook het liefst ambitieuze vrouwen voor haar lens. Regelmatig organiseert ze leuke shoot dagen in The Loft, en inmiddels kent ze de studio dan ook op haar duimpje. Houd haar Instagram-account regelmatig in de gaten om te kijken wanneer ze shoot dagen organiseert. Tipje van de sluier: ergens in augustus organiseert Lonneke misschien wel weer een sessie in The Playground..
Studio:The Loft Fotocredits: Lonneke Noordeloos
Studio:The Loft Fotocredits: Lonneke Noordeloos

Een andere optie is Julie Attallah van The Muse Synergy. Deze fotografe organiseert mini fotosessies speciaal voor vrouwen en is al een aantal keer in The Loft geweest.

Studio:The Loft Fotocredits:Julie Attallah
Door een mini sessie te boeken geniet je van een zestig minuten durende shoot met bewerkte foto’s en een outfit wissel van drie tot vier looks. Ook is er de mogelijkheid om een concept call te doen voor de shoot plaatsvindt.
Studio:The Loft Fotocredits:Julie Attallah

Fotostudio delen: aan de slag met jouw content dag


Ben jij een influencer of online creative en wil je graag een hoop beeldmateriaal schieten, dan geef ik je graag nog wat persoonlijke tips. Een content dag is namelijk een geweldige manier om in één keer veel beeldmateriaal te produceren voor bijvoorbeeld samenwerkingen die je hebt lopen. Plan daarom goed vooruit, en stel een duidelijk doel voor de dag. Met hoeveel foto’s ben je tevreden? Leg een aantal outfits klaar, zodat je weet hoeveel sets je wilt gaan shooten.

Bedenk je ook of je enkel foto’s wilt gaan maken, of bijvoorbeeld ook Instagram Reels of TikTok video’s. Wanneer je dit gaat doen, is het raadzaam om inspiratie op te doen voor het concept van je Reels of TikTok-filmpjes. En oriënteer je alvast op onze website, je kunt namelijk precies zien welke mooie hoekjes er in The Loft en The Playground te vinden zijn. Nodig andere influencers of creatievelingen uit, bijvoorbeeld via een oproep op Instagram, en boek samen een studio. Samenwerken verrijkt niet alleen de resultaten, maar maakt ook het proces leuker en inspirerender.
Studio: The Loft Fotocredits: Sabrina Putri

Organiseer een content fotoshoot dag voor jouw merk


Wanneer jij een merk hebt en bijvoorbeeld een lookbook of social media-shoot wilt gaan doen, zorg dan dat je een lijst hebt met influencers en/of modellen die je wilt gaan uitnodigen. Bedenk of je in een thema wilt gaan werken, zoals bijvoorbeeld je nieuwe zomercollectie of een speciale sale die eraan komt. Regel de benodigde props en accessoires en zorg ervoor dat er ook een goede lunch wordt verzorgd. Kom je hier niet uit, dan hebben ik en mijn team altijd fijne tips in de omgeving voor je.

Een goed voorbeeld van een geslaagde content dag van een merk: de Ambassador Days van Hunkemöller. Het lingerie- en swimwear merk nodigt regelmatig een groep vaste ambassadeurs uit, om vervolgens tijdens een dagdeel zoveel mogelijk mooie content te schieten. Het gaat hier vaak om een speciale campagne, en door zo’n content dag te organiseren creëer jij als merk meteen een boost rondom jouw campagne. Wanneer je een studio als The Loft of The Playground boekt, gaan de genodigden automatisch al los met hun smartphones en camera’s. Door de Insta proof omgeving is het eigenlijk onmogelijk om niet geïnspireerd te raken.

Of je nu een merk hebt of een influencer bent, organiseer altijd de workflow voor een ontspannen dag. Het fijne aan The Loft is dat er bijvoorbeeld een kledingrek en een stomer voor je klaarstaan. Bij The Playground vind je daarnaast ook een speciale make-upruimte, die zowel handig is voor jouzelf als voor een eventuele visagist en/of hairstylist. In beide studio’s geniet je de gehele dag van prachtig, natuurlijk licht. Het is op donkerdere dagen echter aan te raden om extra verlichting mee te brengen.

Kom langs en ervaar de magie van een gedeelde foto studio


Mijn belangrijkste advies: geniet! Vergeet niet om plezier te hebben. Een content dag is namelijk een geweldige gelegenheid om je passie voor fotografie en creativiteit te uiten. Laat je inspireren en laat je creativiteit de vrije loop. Bij Atelier Oost Amsterdam zijn we ervan overtuigd dat het delen van een fotostudio met anderen een waardevolle ervaring is. Het biedt niet alleen een platform voor groei en ontwikkeling, maar ook een gemeenschap van gelijkgestemde mensen die elkaar ondersteunen. Dus waarom zou je het allemaal alleen doen als je het samen kunt doen? Kom langs en ontdek de magie van onze gedeelde studio!
error: This content is protected