Een persoonlijke branding fotoshoot in The Playground

Fotografie en styling: Mabel van den Top

Sterke personal branding fotografie is vandaag de dag cruciaal voor iedere professional, ondernemer en freelancer. Dit is jouw unieke manier om jezelf te presenteren aan de wereld en aan potentiële klanten. Een persoonlijke imago fotoshoot is een geweldige manier om je visuele verhaal over te brengen aan de kijker, en om tegelijkertijd een kenmerkende indruk achter te laten. Al heel wat jaren ben ik expert op het gebied van persoonlijke branding, en daarom deel ik in deze blogpost graag waardevolle inzichten. Leer waarom je een personal branding shoot zou willen doen, en hoe je in The Playground een shoot kunt organiseren die je merk naar the next level tilt.

Waarom een persoonlijke branding shoot?

We weten allemaal dat de eerste indruk van cruciaal belang is. En omdat er tegenwoordig al zo ontzettend veel ondernemers en specialisten bestaan, is het zaak om op te vallen. Dit doe je door jouw unieke zelf te laten shinen op beeld. Een branding shoot stelt je in staat om je individualiteit te laten zien en je te onderscheiden van anderen in je vakgebied. Wek vertrouwen op bij klanten door professionele, authentieke en persoonlijke foto’s te gebruiken op al je social mediakanalen en website. Consistentie zorgt tevens voor meer herkenning.

De foto’s helpen je daarnaast om een emotionele band met je doelgroep te creëren. Ze kunnen zo een gevoel van betrokkenheid opbouwen. Zie een persoonlijke branding shoot ook altijd als een investering in jezelf. Dit type shoot is namelijk een waardevolle investering in je carrière, en kan je helpen om nieuwe kansen aan te trekken.
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top

Tips voor een succesvolle imago fotoshoot

Voordat je begint, raad ik je aan om duidelijke doelen voor je shoot te stellen. Denk goed na over de boodschap die je wilt overbrengen en welk gevoel je wilt opwekken. Kom je er niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met een professional die gespecialiseerd is in imago styling- en fotografie. Overweeg bijvoorbeeld een stylist te raadplegen om de juiste looks voor je te shoppen. Kleding is namelijk onmisbaar als het gaat om het weerspiegelen van je persoonlijkheid. Een modestylist trekt je ook uit je comfort zone: kijk maar naar mijn te gekke eindresultaat in The Playground. Branding expert Mabel van den Top van Atelier Mabel deed mijn styling en fotografie, en kwam aan met de meest onverwachte fashion items. Een aantal van deze te gekke sets had ik zelf nooit bij elkaar geshopt maar bleken toch helemaal te werken, en dat is dan weer de unieke kracht van een goede stylist.

Heb je geen budget voor een stylist of doe je de styling liever zelf? Dan raad ik aan om dichtbij jezelf te blijven en om items te kiezen die jouw figuur, huid- en haarkleur en persoonlijkheid het beste accentueren. Je moet jezelf er namelijk de gehele shoot comfortabel in voelen. Neem meerdere sets mee en experimenteer met verschillende hoeken en achtergronden. Style je outfits af met unieke accessoires die iets persoonlijks vertellen over jou.

De juiste locatie voor jouw merkidentiteit shoot: boek een fotostudio van Atelier Oost Amsterdam

Dat de perfecte locatie de foto’s maakt of breekt, hoef ik als founder van Atelier Oost Amsterdam natuurlijk geen twee keer uit te leggen. Kies altijd een locatie die past bij je merk en je persoonlijkheid. The Playground is mijn nieuwste studio en biedt prachtige, veelzijdige settings die je verhaal kunnen versterken. De dromerige pasteltinten, onverwachte doorkijkhoekjes en de driedimensionale trappen geven een onwerkelijk effect: alsof je in een creatieve speeltuin voor volwassenen bent. Door de palmboom, zilverkleurige accenten en coole design meubels creëer je dat typische Miami holiday gevoel op beeld. Maak gebruik van de hoge plafonds met werkelijk o-ve-ral ramen en natuurlijk daglicht, dat dan weer speels danst op de muren dankzij spiegelende objecten. Had ik al gezegd dat je dit móet ervaren?
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top
Nog zo’n logische maar echt onmisbare tip: werk altijd met een professionele fotograaf. Kies voor een ervaren fotograaf die bekend is met persoonlijke branding shoots en het vastleggen van authentieke momenten.
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top
Kijk altijd of de stijl die jij wilt uitstralen op beeld overeenkomt met die van de fotograaf. Een goede fotograaf zorgt altijd voor een mix van foto’s: van portretten tot actie- of werksituaties, om een compleet beeld van je merk te presenteren.
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top

Laat je authentieke zelf zien tijdens een persoonlijke branding fotoshoot

Wees altijd jezelf tijdens een shoot. Authenticiteit spreekt aan en zorgt voor een oprechte verbinding met je doelgroep. Wat zijn de kernwoorden en de visie van jou of je bedrijf? Welke look & feel wil je overbrengen? Is dat zakelijk, speels, on trend, uitnodigend of vooruitstrevend? Of misschien wil je wel een combinatie hiervan. Anno 2023 wil de kijker geen model-esque, te geretoucheerde foto’s meer: echtheid en imperfectie worden gewaardeerd. Neem ook altijd voldoende poses aan. Blijf hierbij dicht bij jezelf, maar laat je ook van tijd tot tijd uit je comfort zone trekken. The Playground is dan ook een perfect decor om eens te experimenteren met nieuwe poses- en achtergronden.
Studio:The Playground Fotocredits: Mabel van den Top

The Playground als achtergrond voor jouw persoonlijke merkidentiteit shoot

Een persoonlijke imago shoot is een krachtige manier om jezelf en je merk te presenteren aan de wereld. Het helpt je om een onvergetelijke eerste indruk te maken, een band op te bouwen met je doelgroep en jezelf te onderscheiden van anderen. Door te werken met een professionele fotograaf en een inspirerende locatie zoals The Playground van Atelier Oost Amsterdam, kun je beelden creëren die je visuele verhaal op een authentieke en impactvolle manier vertellen. Investeer in jezelf en geef je persoonlijke merkidentiteit een boost met een professionele fotoshoot!
error: This content is protected