Met deze pro tips wordt jouw familie shoot een succes

Fotocredits header: Jennifer de Vos

Familie shoots zijn dé perfecte shoots wanneer jij mooie herinneringen vast wilt (laten) leggen en zo steeds weer tot leven kunt laten komen. In deze blog deelt ervaren fotografe Jennifer de Vos haar geheimen en haar unieke aanpak voor het organiseren van onvergetelijke familie shoots. Van het vangen van spontane momenten tot het creëren van een ontspannen, ongedwongen sfeer: wij ontfutselden Jennifer haar deskundige tips.
Studio: The Loft Fotocredits: Pleun's Fotografie
Studio: The Loft Fotocredits: Pleun's Fotografie

Waarom een familie shoot organiseren?

Gezins shoots zijn uitermate geschikt om de emotionele familieband van jouw gezin vast te leggen. Op dit type beelden zie je echte momenten en een intieme interactie tussen geliefden en hun kinderen. Elke foto vertelt een verhaal en biedt een prachtig aandenken aan een mooie periode in jullie leven. Kinderen groeien immers al zo ontzettend hard, en hoe vaak horen we wel niet van ouders dat ze spijt hebben dat er niet meer mooie foto’s gemaakt zijn?

Daarnaast is familie fotografie een prachtig cadeau. Je kunt een stel in jouw buurt trakteren door ze een shoot voor bijvoorbeeld hun verjaardag of jubileum te schenken. Of misschien ben je zelf wel een stel met kinderen, en wil je opa en oma graag verrassen met mooie foto’s. Het is allemaal mogelijk!

Familie fotografie expert Jennifer de Vos vertelt

Jennifer de Vos is een absolute expert op het gebied van familie fotografie en zwangerschaps shoots. Ze staat altijd klaar om jouw verhaal te vertalen naar adembenemend mooie beelden die generaties lang zullen meegaan. Ze is dé persoon die met haar fotografie zorgt voor tijdloze herinneringen. In het jaar 2023 organiseerde ze tot nu toe al zestig mini shoots: perfect geschikt om kennis te maken met haar werk. De mini shoots zijn ook handig voor ouders die het bijvoorbeeld spannend vinden om voor de camera te verschijnen of voor iedereen die graag eerst even wil ‘proef fotograferen’.

De fotografe vertelt: ‘Via mijn Instagram stories deel ik regelmatig dat ik mini shoots organiseer en zo breng ik dit onder de aandacht bij potentiële klanten. Hierbij deel ik altijd mooie voorbeelden om alvast inspiratie te bieden. Wanneer iemand bij mij boekt, stuur ik een mail met informatie over de datum, tijd en locatie. Ik geef verder ook gepaste kledingtips mee, net als het advies om altijd je nagels te verzorgen voor een shoot!’
Studio: The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos
Studio: The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos
Omdat Jennifer persoonlijk contact zo belangrijk vindt, hecht ze veel waarde aan het vooraf appen met de boeker(s). Zo kijkt ze graag mee met het maken van styling keuzes, en heeft ze eventueel zelf ook kleding te leen. Wanneer je shoot eenmaal is gepland, adviseert Jennifer je altijd om zo’n tien à vijftien minuten eerder aanwezig te zijn. Het is fijn om even in de stemming te komen, rust te vinden en je even op je gemak om te kleden.

Jennifer: ‘Tijdens de shoot zelf laat ik de kids bepalen. Zij bewegen en de ouders bewegen mee. Sommige oudere kinderen kun je iets meer sturen, of opdrachtjes geven. Ik vind het zelf erg leuk om te gaan voor niet statische maar juist speelse beelden’. Ze noemt het een mini shoot, maar vaak ontvangen gezinnen alsnog tussen de zestig en tachtig beelden. Ouders mogen de beelden zelf kiezen via een online galerij. ‘Veel mensen ervaren dit als prettig. De shoots nemen niet veel tijd in beslag: ideaal voor kids met een korte spanningsboog. Daarnaast zit je niet met het weer. Het licht is altijd goed, de locatie altijd tof. En ik houd altijd rekening met mijn signature stijl: rustig, zacht en warm’.
Studio: The Loft Fotocredits: Jennifer de Vos

Zo zorg je ervoor dat jouw familie fotoshoot soepel verloopt

In de studio’s van Atelier Oost Amsterdam zijn al heel wat prachtige gezins shoots georganiseerd. Waar let je nu op wanneer je dit type shoot boekt? Dit begint altijd bij de juiste locatie. Fotografen zoals Jennifer bieden vaak al geschikte locaties aan, waarbij je erop kunt vertrouwen dat de sfeer er goed is. Een locatie moet bij jullie als gezin passen: het kan een mooie studio, maar ook een park, strand, bos of zelfs jullie eigen woning zijn. De omgeving moet comfortabel voor iedereen zijn. Zowel The Loft als The Playground van Atelier Oost Amsterdam zijn sfeervol, uitnodigend en bieden een warme en ongedwongen sfeer: perfect als decor voor jouw familie shoot.

Coördineer de kleding van de familieleden op een manier die past bij de gekozen locatie en zorg ervoor dat de kleuren elkaar aanvullen. Vermijd te felle patronen en drukke prints, omdat dit de aandacht van de gezichten kan afleiden. We raden je aan om het juiste tijdstip voor de fotoshoot te kiezen. Het zachte licht tijdens het gouden uur bijvoorbeeld, vlak voor zonsondergang, zorgt voor warme, flatterende beelden.
Studio: The Loft Fotocredits: Melanie Huibers

Natuurlijke interacties voor een persoonlijke gezins shoot

Natuurlijke interacties tussen de familieleden zijn het allermooist. Laat de kinderen spelen en jullie als volwassenen ontspannen: soms zijn de beste momenten degenen die spontaan ontstaan. Als jij een shoot boekt, bespreek dan altijd van tevoren je verwachtingen met de fotograaf. Vertel hem of haar over de specifieke shots die je in gedachten hebt, of speciale verzoeken. Open communicatie zorgt voor een beter begrip en leidt tot gepersonaliseerde resultaten.

Door deze tips in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat jouw familie fotoshoot een plezierige en gedenkwaardige ervaring wordt. Resulterend in prachtige foto’s die de unieke kenmerken van jouw familie weerspiegelen. Ter aanvulling en inspiratie laten we je in deze blog graag ook nog wat mooie beelden van familie shoots in onze fotostudio zien.

error: This content is protected