Zwangerschaps fotografie: 7 X de mooiste inspiratie

Fotocredits header: Beyoutiful FotografieEen zwangerschap is natuurlijk een bijzondere en unieke ervaring. Als blijvende herinnering kiezen veel vrouwen ervoor om deze speciale periode in hun leven vast te (laten) leggen. Zwangerschaps fotografie is een prachtige manier om de schoonheid van jou als mommy to be te benadrukken, en om alle mooie veranderingen die er in je lichaam gebeuren, te vieren.

Waarom kies je voor zwangerschapsfotografie?

Dit type fotografie is ten eerste een geweldige manier om de groei van je baby vast te laten leggen. Door foto’s te laten maken gedurende jouw zwangerschap, kun je later terugkijken en zien hoe je lichaam zich ontwikkelde. Zwangerschaps fotografie is ook een mooie manier om de band tussen jou als aanstaande moeder en je baby te benadrukken. Veel vrouwen voelen zich verbonden met hun kleine tijdens de zwangerschap, en deze beelden kunnen die liefde vastleggen en versterken.

Zwangerschaps fotografie is ook een geschikte manier om jouw bijzondere tijd te vieren en te delen met je partner, vrienden en familie. Deze zwangerschapsfoto’s zijn perfect om bijvoorbeeld op social media te delen, of om ingelijst cadeau te geven aan dierbaren. Een zwangerschapsshoot is ook een heel mooi geschenk aan een geliefde, collega, vriendin of familielid die zwanger is, om haar extra in het zonnetje te zetten. Een cadeau dat ze voor altijd zal koesteren.
Studio:The Loft Fotocredits: Beyoutiful Fotografie
Zwangerschapsfotografie door Marije Kocken in The Bedroom fotostudio in Amsterdam
Studio:The Bedroom Fotocredits: Marije Kocken

Alles wat je wilt weten over zwangerschaps fotografie

Het beste moment om zwangerschapsfoto’s te laten maken is over het algemeen tijdens 30 tot 35 weken. In die periode ben je vaak nog redelijk mobiel, en is je mooie buik al prachtig rond. Dit zorgt uiteindelijk voor de mooiste zwangerschapsfoto. Om ervoor te zorgen dat jouw shoot zo persoonlijk mogelijk wordt, kun je de insteek van de foto’s zelf bepalen. Sommige vrouwen kiezen ervoor om enkel foto’s van zichzelf te laten maken, zowel compleet staand als close-ups van de buik. Je kunt natuurlijk ook je partner of je kinderen laten meedoen aan de shoot. Denk ook eens na over de stijl van de foto’s: ga je voor tijdloze portretten, of steek je het liever wat creatiever in?

Kies een fotograaf die aansluit bij jouw wensen en persoonlijke stijl. Er zijn heel wat fotografen gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie, elk met hun eigen manier van fotograferen en nabewerken. Kies altijd een fotograaf die jou een comfortabel gevoel geeft. Er is namelijk niets belangrijker dan dat jij je vertrouwd voelt op deze belangrijke dag. Om jou een beetje te helpen in je keuze, zetten wij hieronder graag wat inspiratie op een rijtje. Hier vind je de mooiste zwangerschapsfoto’s in de studio’s van Atelier Oost Amsterdam.
Lifestyle fotoshoot inspiratie door Marije Kocken in The Bedroom
Studio: The Bedroom Fotocredits: Marije Kocken
Studio:The Loft Fotocredits: Carline van Kuijk Fotografie
Marije Kocken

De fotografie van Marije straalt puurheid, eigenheid en creativiteit uit. Juist hierom is zij de juiste persoon om een intieme, persoonlijke setting neer te zetten. Marije legt met liefde jouw verhaal vast op beeld.
Beyoutiful Fotografie

Chantal droomt ervan om iedere dag de mooiste herinneringen op beeld vast te leggen. Deze sterke, vrolijke en ambitieuze vrouw nodigt jou ook uit om jezelf volledig te omarmen. Jij bent een powerhouse, show it to the world.
Studio: The Loft Fotocredits: Beyoutiful Fotografie
Carline van Kuijk

Carline zet jou graag in je kracht, en combineert het persoonlijke aspect van zwangerschapsfotografie met high-end beelden. Familie is voor Carline het meest belangrijk en dit zie je absoluut aan haar werk.
Studio: The Loft Fotocredits: Beyoutiful Fotografie

Bij Atelier Oost Amsterdam kun je voor prachtige en intieme zwangerschapsfoto’s terecht bij onze studio, The Loft. Het meest belangrijke vinden wij dat je je er direct thuis voelt, en dat je veiligheid, warmte en kalmte ervaart. Kenmerkend voor The Loft is het neutrale kleurenpalet en de minimalistische inrichting. Zo ben jij gegarandeerd het middelpunt tijdens jouw speciale shoot. The Loft is een oase van rust. Natuurlijke materialen, neutrale kleuren en organische vormen geven meteen een sereen gevoel. In onze studio van wel 125 vierkante meter groot kun jij prachtige beelden creëren.

Het natuurlijke licht dat hier de hele dag door schijnt, garandeert een waanzinnig eindresultaat. Door de unieke meubelen en met zorg geselecteerde accessoires kun je een persoonlijk, speels accent toevoegen. Wees niet bang dat The Loft vanwege de grootte minder intiem is: door de vele unieke hoekjes geniet je alsnog van een cozy sfeer.

Studio: The Loft Fotocredits: Beyoutiful Fotografie

De juiste kleding voor zwangerschaps fotografie

Nog een tip van ons: kies altijd de juiste kleding. Het is het meest belangrijk dat jij je comfortabel voelt in je outfit. Ga daarom voor stoffen die natuurlijk om het lichaam vallen. Mooie soepele materialen, die gedrapeerd kunnen worden. Dit is prachtig om de babybuik mee te benadrukken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een meer aangesloten look te dragen of hiermee af te wisselen. Natuurlijke materialen als katoen, linnen en zijde en zachte kleuren geven een sereen beeld bij zwangerschaps fotografie.


Most important of all: een ontspannen en plezierige sfeer tijdens het shooten. Een goede fotograaf zal je een comfortabel gevoel geven, en zal aanwijzingen geven tijdens het fotograferen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over poses en houdingen en heb je straks waanzinnig mooie zwangerschapsfoto’s. Uiteraard kun je ook altijd iemand uit je eigen omgeving meebrengen: zo voel je je sneller op je gemak. Wees vooral je eigen, mooie zelf. Onze studio’s garanderen een welkom, sfeervol gevoel dat je direct kunt ervaren vanaf het moment van binnenkomen. Zien we je snel?

error: This content is protected