Zo zet je videomarketing voor jouw bedrijf in

Videomarketing: het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest krachtige tools om je bedrijf te promoten. Met videomarketing kun je jouw doelgroep nog beter bereiken: bewegend beeld wordt vaak als persoonlijk en toegankelijk gezien. Je kunt de boodschap van je onderneming perfect overbrengen met prachtige sfeerbeelden, met een vlog of zelfs een video waarin je zelfs iets vertelt. Dit hoeven overigens echt geen gelikte beelden te zijn (mag wel); ook een Instagram reels voldoet. In deze blog gaan we dieper in op hoe je videomarketing effectief kunt inzetten voor jouw bedrijf, geïnspireerd door een aantal mooie voorbeelden.

Videomarketing als krachtig hulpmiddel voor jouw bedrijf

Mensen zijn visueel ingesteld en onthouden informatie beter wanneer dit wordt gepresenteerd in de vorm van beeld en geluid. Videomarketing biedt een boeiende manier om je verhaal te vertellen en emoties over te brengen, waardoor het gemakkelijker is om een blijvende indruk achter te laten.

Een indrukwekkend voorbeeld van effectieve videomarketing is Nike’s ‘Dream Crazier’ campagne. Deze video viert de kracht van vrouwelijke atleten en moedigt vrouwen wereldwijd aan om hun dromen na te jagen, ongeacht de obstakels. Door een krachtige boodschap te combineren met indrukwekkende beelden en muziek, slaagde Nike erin een emotionele connectie met het publiek te creëren.

Dit kan goede videomarketing jou opleveren

Een effectieve videomarketingstrategie kan je merkbekendheid aanzienlijk vergroten. Door boeiende en relevante video-inhoud te delen, kun je een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep en ervoor zorgen dat je bedrijf top-of-mind blijft. Video’s hebben de kracht om de aandacht van je doelgroep vast te houden en betrokkenheid te stimuleren. Mensen delen video’s die hen raken of vermaken, waardoor je organisch bereik toeneemt en nieuwe potentiële klanten worden aangetrokken. Let er hierbij wel op dat je video niet te lang is. Het liefst nog zo kort mogelijk.

Studies tonen daarnaast aan dat het toevoegen van een video aan je landingspagina de conversieratio aanzienlijk kan verhogen. Video’s helpen potentiële klanten een beter begrip te krijgen van je producten of diensten en verminderen het risico op onduidelijkheid.

Hoe ga je aan de slag met videomarketing?

Voordat je begint met het maken van video-inhoud, is het essentieel om je doelgroep goed te begrijpen. Wat zijn hun behoeften, interesses en uitdagingen? Op basis hiervan kun je content creëren die aansluit bij hun verwachtingen en waarde toevoegt. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens in je bedrijfsstatistieken op Instagram of in Google Analytics.

Kies het juiste platform. Verschillende platforms hebben verschillende gebruikers en functies. Bepaal op welke platforms jouw doelgroep actief is en optimaliseer je video’s hiernaar. Of het nu gaat om YouTube, Instagram, LinkedIn of andere platforms, zorg ervoor dat je video’s passen bij de context van het specifieke kanaal. Zo is Instagram bijvoorbeeld perfect voor persoonlijke ‘a day in the life’ beelden en zouden we op LinkedIn een iets meer gelikte video kiezen. Ook op YouTube mag het persoonlijk zijn: begin bijvoorbeeld eens een kanaal waarin je een kijkje in de keuken van je bedrijf geeft.

Vertel een verhaal. Een krachtig verhaal kan je boodschap namelijk gedenkwaardig maken. Of het nu gaat om het delen van het verhaal achter je bedrijf, het tonen van quotes of ervaringen van klanten of het presenteren van je producten op een creatieve manier, een goed verteld verhaal blijft bij mensen hangen.

Onze laatste tip is niet per se relevant voor social media, maar wel voor bijvoorbeeld je website. Videomarketing kan bijdragen aan je zoekmachineoptimalisatie (SEO). Gebruik daarom relevante zoekwoorden in je video-omschrijvingen en titels om ervoor te zorgen dat ze makkelijker gevonden worden.

De juiste locatie voor je videomarketing

Nu kun je aan de slag! Om het plaatje compleet te maken is een mooie locatie geen overbodige luxe. Voor zowel beginners als video-experts biedt Atelier Oost Amsterdam een perfecte backdrop. Onze studio’s zijn minimalistisch, nooit té en bieden, met hun zintuigprikkelende kleurenpaletten- en details een berg aan inspiratie. Door onze neutrale backdrops ligt de focus echt op jou of je product, en daarnaast kun je naar hartenlust spelen en schuiven met alle meubels en accessoires.

In the end is videomarketing niet langer een optie, maar een noodzaak voor bedrijven die willen opvallen in een competitieve markt. Laat je inspireren door succesvolle voorbeelden, begrijp de voordelen en pas deze strategieën toe op jouw onderneming. Met de juiste aanpak kan videomarketing een waardevolle aanvulling zijn op je marketingmix en je bedrijf dan ook naar nieuwe hoogten brengen.
error: This content is protected