Zo organiseer je een geslaagde beauty fotoshoot

Fotocredits header: Margriet Fotografie

Of je nu verfijnde productfoto’s wilt (laten) maken, een make-up tutorial reels op wilt nemen of de visagie voor een campagneshoot verzorgt. We vertellen je in deze blog graag alles over een geslaagde beauty shoot bij ons in de studio en we inspireren je uiteraard met mooi beeld. Zo kun je na het lezen van deze blog direct aan de slag!

Een geslaagde beauty fotoshoot: alles wat je moet weten

We gaan er voor het gemak even vanuit dat jij een merk hebt. Misschien verkoop je wel prachtige make-up of ben je distributeur van mooie merken uit het buitenland. Je wilt graag een pakkende campagneshoot organiseren met als resultaat professionele beelden voor je social media-accounts, website en marketingmateriaal. Voordat je begint met het plannen van je shoot, is het van enorm belang om een duidelijk concept voor ogen te hebben.

Wat wil je bereiken met je foto’s en video’s? Wil je je producten op een stijlvolle manier presenteren? Wil je een combinatie maken van jouw producten aangebracht op een model en op zichzelf staand in een ruimte? Bedenk je, wanneer je met een model gaat werken, voor welke look je wilt gaan. Kies je voor glamour, avant-gardistisch of juist een cleane, natuurlijke make-up? Neem de tijd om je visie te ontwikkelen en maak eventueel een moodboard ter inspiratie. Op basis hiervan kies je je team uit. Wij hebben handige blogs geschreven met de beste professionals: kijk bijvoorbeeld eens naar onze blog met make-upartists die we aanraden.

Studio:The Loft Fotocredits: Margriet Fotografie
Studio:The Loft Fotocredits: Margriet Fotografie

Het team voor je make-up shoot samenstellen

Een succesvolle beauty fotoshoot staat of valt met een goed team. Zorg ervoor dat je een ervaren make-upartiest en haarstylist inhuurt die bekend is met het type shoots dat jij voor ogen hebt. Zij kunnen jouw visie tot leven brengen en ervoor zorgen dat de modellen er op hun best uitzien voor de camera. Als je productfoto’s maakt, kan een ervaren productfotograaf en eventueel een stylist helpen om de producten op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Zodra het concept is vastgesteld en het team is samengesteld, is het tijd om alles voor te bereiden. Dit omvat het regelen van de locatie, het plannen van de outfits en accessoires, en het verzamelen van alle benodigde apparatuur. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor de voorbereiding, zodat alles soepel verloopt op de dag van de fotoshoot.
Studio:The Loft Fotocredits: Alina Krasieva
Studio:The Loft Fotocredits: IamMaureen
Wat de locatie betreft hebben we natuurlijk een goede tip voor je: probeer onze daglichtstudio’s The Loft en The Playground eens. Beiden perfect gelegen in Amsterdam, en hierdoor makkelijk bereikbaar voor je gehele team. Door de grote ramen en hoge plafonds ben je altijd gegarandeerd van het perfecte, natuurlijke licht voor jouw make-up shoot. En dat is bij dit type shoot natuurlijk extra belangrijk! We hebben onze ruimtes uitgerust met grote tafels waar je model aan kan zitten voor het perfect aanbrengen van make-up.
Ontdek onze favoriete make-up artiesten
Studio:The Loft Fotocredits: Alina Krasieva
Dat is nog niet alles, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is The Playground voorzien van een aparte make-upruimte. Beide locaties zijn met veel liefde en zorg gestyled met de mooiste, minimalistische designmerken zodat jij naar wens kunt schuiven en experimenteren: perfect voor het maken van gelikte productfoto’s. Het boeken van onze studio’s is een echte no brainer: je hoeft niet meer na te denken over een locatie die alles biedt, zodat je een ontspannen en volledig verzorgde shoot kunt gaan hebben.

Aan de slag met make-up en haar bij beauty fotografie

Make-up en haarstyling spelen een cruciale rol in beautyfotografie. Voor modelfoto’s is het belangrijk om een make-uplook te kiezen die past bij het concept van de shoot en die de natuurlijke schoonheid van het model accentueert. Communiceer duidelijk met je make-upartiest en haarstylist om ervoor te zorgen dat ze begrijpen wat je wilt bereiken met de look.

Op de dag van de fotoshoot is het tijd om alles samen te brengen en aan de slag te gaan! Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt voor elke look en dat je voldoende pauzes inlast voor het model en het team. Communiceer duidelijk met het model en geef aanwijzingen indien nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Vergeet niet om ook plezier te hebben tijdens de shoot – een ontspannen sfeer zal resulteren in betere foto’s!

Tips & tricks van MUA Ruveysa

Make-upartist Ruveysa Sahin heeft zelf al ervaring met The Loft en vond het werken hier ontzettend fijn. Ze geeft je graag nog een aantal tips om van je shoot een groot succes te maken. Ze vertelt: ‘Bij het boeken van een MUA adviseer ik om echt even te dubbel checken of jouw stijl wel bij die van hem of haar past. Kijk vooraf altijd secuur naar het portfolio, de website en eventuele social mediakanalen voor een compleet beeld. Ga je zelf de make-up verzorgen of ben je een beginnende MUA? Zorg er dan voor dat je de make-up bij studiolicht extra goed aanzet omdat make-up hierbij vaak wegvalt op foto’s’.

‘Wordt er tijdens de shoot gebruik gemaakt van flitsfotografie? Poeder dan je model extra goed af, om weerkaatsing van de glimmende delen van het gelaat te voorkomen. Dit ziet er namelijk niet glowy uit, maar meer alsof je aan het transpireren bent. Willen we niet! Make-up bij daglicht, zoals in de studio’s van Atelier Oost Amsterdam, kan zo natuurlijk mogelijk worden aangebracht’.

Mocht je je alleen op beauty productfoto’s richten, hebben we ook een aantal expert tips. Bekijk deze blog over productfotografie, en jij weet straks hoe je optimaal gebruik maakt van een ruimte zodat je producten geweldig uit zullen komen. Om je alvast op weg te helpen geven we je graag een tipje van de sluier. Belichting is key, zorg dus ten eerste voor een goed verlichte ruimte met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Vermijd harde schaduwen en probeer dichtbij een raam te werken. Het is aan te raden om een neutrale en tijdloze achtergrond te kiezen die de aandacht nooit van je product afleidt. Je kunt hierbij ook experimenteren met textiel.

Beautyproducten hebben vaak prachtige details waar je op kunt focussen. Zorg ervoor dat je product scherp en duidelijk in beeld is, zodat de kijker alle mooie kenmerken kan zien. Experimenteer met verschillende composities om je product op een interessante manier te presenteren. Probeer close-up shots te maken om de textuur en details te benadrukken, maar vergeet ook niet om wat afstand te nemen voor overzichtsfoto’s. Less is more als het gaat om productfotografie. Vermijd dus te veel afleiding en zorg ervoor dat je product het middelpunt van de foto blijft. Minimalistische composities kunnen vaak het meest effectief zijn.

Je kunt hier echter wel prima gebruik maken van props. De accessoires in The Loft en The Playground kunnen je productfoto’s namelijk tot leven brengen en helpen een verhaal over te brengen. Met deze tips zou je in staat moeten zijn om prachtige beauty productfoto’s te maken die de aandacht vasthouden en de kwaliteit van je producten accentueren.
error: This content is protected

kies een studio

THE TOWNHOUSE

opening soon

THE TOWNHOUSE

opening soon