Reflectie fotografie met onze Disco Cube

Als fotograaf weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe technieken- en trends. Op deze manier verbeter je niet alleen je fotografie vaardigheden, maar kun je ook het verschil maken ten opzichte van je concurrenten. Reflectie fotografie is een voorbeeld van zo’n trend. De afgelopen jaren heeft dit type fotografie erg aan populariteit gewonnen, omdat reflecties een extra dimensie kunnen toevoegen aan een foto. Ook geeft reflectie fotografie een boost aan creativiteit: je voelt je direct geïnspireerd om te gaan experimenteren. In deze blog geven we je onze tips and tricks zodat jij straks een reflectie fotografie pro bent.

Waarom kies je voor reflectie fotografie?

Fotocredits: Alina Krasieva
Met reflectie fotografie trek je meteen de aandacht van de kijker. Het geeft je foto’s namelijk bijna een magisch randje. Door een samenspel van het juiste (dag)licht en een reflecterend voorwerp breng je meer dimensie en diepte in een shot. Reflectie fotografie kan optisch meer ruimte geven en kan een speels effect bieden door de weerspiegeling van licht. Kortom: een echte must-do voor elke fotograaf.

Reflecties zijn overal te vinden en met een beetje creativiteit en de juiste hoek zet jij een uniek beeld neer. In The Loft kun jij gebruik maken van onze Disco Cube van het merk Yellow Bubble. Deze all time favorite kubus is bezaaid met zilverkleurige spiegeltjes en geeft een waanzinnig effect in combinatie met zonlicht. Met de Disco Cube kun je losgaan met veel verschillende typen fotografie. Verzorg jij de fotografie voor een webshop met producten, zoals woonaccessoires of sieraden? Gebruik de kubus dan eens als bijzettafel. Wanneer je gebruik maakt van een model, kun je ervoor kiezen om hem of haar op de kubus te laten zitten. Met verschillende, creatieve poses kun je eindeloos variëren.

Bij een fashionshoot met een editorial sfeer is de Disco Cube een hele goede aanvulling. Je kunt deze kubus namelijk inzetten om te spelen met licht. Zo creëer je een betoverend effect rondom jouw model. Of wat dacht je ervan om de Cube te gebruiken tijdens een shoot voor party collecties? Door het glinsterende zilver zet je in een handomdraai een feestelijke sfeer neer. Tip van ons: wees altijd ruim op tijd met een fotostudio boeken. Eenmaal tijdens de feestdagen zitten alle plekjes gegarandeerd vol.
Fashion shoot inspiratie door Isa Wiegers op onze shootlocatie
Fotocredits: Isa Wiegers
Fotocredits: Alina Krasieva

Hoe kan ik werken met reflectie fotografie?

Naast onze Disco Cube vind je in The Loft nog een aantal andere mogelijkheden voor reflectie fotografie. Zo kun je experimenteren met onze mooie spiegels van ZARA HOME, OUT en ETHNICRAFT / LIVE LIGHT. Door het plaatsen van een spiegel op verschillende posities van het model, kun je unieke composities creëren. Speel eens met diverse hoeken en wissel zelf ook eens van standpunt. Fotografeer hierbij eens van bovenaf, van onderen of juist vanuit een hoek. Bij voorkeur werk je met reflectie fotografie altijd in een goed verlichte ruimte zoals The Loft. Door de grote ramen en het hoge plafond ben je hier altijd gegarandeerd van het beste, natuurlijke licht.

Om jou te inspireren en alvast wat ideeën te geven, hebben we in deze blogpost een aantal mooie beelden verzameld. Deze foto’s zijn allemaal geschoten in The Loft.
Fashion foto door Lisa van Dam voor F/W collectie van Simple The Brand in The Loft studio
Fotocredits: Lisa van Dam
Fashionfotografie inspiratie door Isa Wiegers in Atelier Oost Amsterdam
Fotocredits: Isa Wiegers

Tips voor het vastleggen van reflectie fotografie

Je kunt ervoor kiezen om een polarisatiefilter te gebruiken. Dit kan namelijk helpen om ongewenste reflecties te verminderen en de kleuren in de foto te verbeteren. Ook kan een polarisatiefilter een goede tool zijn om details mooier naar voren te brengen. Zoals we hierboven al vermeldden, is het spelen met verschillende hoeken aan te raden. Wissel eens af met de hoogte en de afstand van de camera om zo tot nieuwe inzichten te komen.

Om heldere en scherpe foto’s te maken kun je bij reflectie fotografie ook kiezen voor een statief. Bij reflectie fotografie dien je namelijk erg precies en secuur te werken, en een statief kan hierbij een goede tool zijn. De beweging op een foto wordt hierdoor verminderd, en dus ontstaat een kwalitatief scherper beeld. Zorg, naast natuurlijk daglicht, altijd voor de juiste instellingen op je camera zelf. Dit is natuurlijk een no brainer, maar bij reflectie fotografie van cruciaal belang. Experimenteer ook eens met verschillende instellingen voor een verrassend eindresultaat.
Atelier Oost Amsterdam host Roos
Fotocredits: Alina Krasieva
Met filters kun je de kleuren uit het beeld verbeteren en de foto een artistieke look geven. Gebruik filters daarom om de reflectie fotografie te versterken en om een foto jouw signature te geven. Maak tot slot altijd gebruik van de juiste nabewerking. Varieer met helderheid en contrast, maar ook met highlights en exposure. Reflectie fotografie nodigt je uit tot uitproberen en spelen, en juist daarom vinden wij dit type foto’s zo interessant.
error: This content is protected