De mooiste hoekjes van The Playground

Al eerder kon je in onze sneak peek ontdekken hoe onze geweldige, nieuwe studio The Playground er uitziet. Voor wie het gemist heeft (kan bijna niet): korte tijd geleden openden we deze dromerige studio, die qua kleurenpalet nog het meest doet denken aan the clouds in our daydreams. Deze iconische fotostudio maakt de wildste dromen van creatievelingen, merken en ondernemers waar en biedt een schat aan mogelijkheden.

Over precies deze mogelijkheden wilden we het in deze blogpost gaan hebben. We vertellen je namelijk graag over alle verschillende hoekjes die ik in The Playground heb ingericht. Bij Atelier Oost Amsterdam vinden we het namelijk enorm belangrijk dat jij eindeloos kunt experimenteren met verschillende achtergronden. Je staat dus steeds in dezelfde ruimte, maar toch is geen enkele foto hetzelfde.

Creëer dromerige beelden in de meest gewaardeerde fotostudio in Amsterdam

Bij het ontwerpen van The Playground heb ik gewerkt met een dromerig kleurenpalet van beige met perzik, lila en roze. Ook zitten er verschillende lichte en aardse kleurschakeringen in. Dit zorgt ervoor dat liefhebbers van zowel kleur als neutraal hier terecht kunnen voor hun fotografie, en dat je genoeg kunt afwisselen tussen beide. Naast alle opties die we hieronder gaan noemen, zijn er tevens ook papierrollen aanwezig. Zo kun je steeds weer verschillende achtergronden gebruiken. Daarnaast hebben we The Playground minimalistisch gedecoreerd, met nét genoeg props, maar zeker niet teveel. Zo kun jij lekker schuiven en spelen.
trap-in-de-playground

Trappen voor een ‘wow’ gevoel

Als eerste: de trappen. Atelier Oost Amsterdam is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de meest magische trappen, dus de druk was hoog. De vier trappen zijn allemaal geweldig om mee te experimenteren, maar de echte eyecatcher is mijn dubbele exemplaar. Het onderste, extra gedeelte kun je verplaatsen en zelfs draaien hoe jij wilt. Dit levert niet alleen geweldige beelden op met bijvoorbeeld fashion fotografie. Ook kun je hier helemaal losgaan met stijlvolle productfoto’s!

Wanneer je een event organiseert en een groep mensen wilt toespreken, is de dubbele trap ook een favoriet. Ik kan het weten, want ik heb hierop gespeecht tijdens de openingsborrel van The Playground. Doordat je hoger staat dan je publiek, trek je automatisch de aandacht. Dit maakt The Playground dan ook de perfecte evenementenlocatie. En die geweldig mooie WOWpaint kleur Mykonos op de muur helpt ook wel.

Naast de dubbele trap kun je bijvoorbeeld ook de ingebouwde trap gebruiken wanneer je een meer mysterieuze look wilt. Dit is ook erg mooi voor een lingerie shoot. Schuif eens met de chromen Vitra stoel of plaats hem naast de trap. Op die manier kun je één model op de trap laten poseren, en de ander misschien wel in de stoel.
hoek-playground-met-doorkijk-en-bankje

Breng je verhaal tot leven met speelse doorkijk stukjes

In The Playground vind je weer een schat aan speelse doorkijk stukjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de warm roze muur met een houten bankje van Live Light? Perfect om één of meerdere modellen te laten plaatsnemen, zowel op het bankje als voor en achter de doorkijk.

Nog een mooi doorkijkje is de zand-kleurige muur met een boog uitsnede in een perzik kleur. Prachtig om nonchalant tegenaan te hangen, en ook speels door de muur met ingebouwde vakjes. Op deze muur zie je een schitterende kleur van WOWpaint Mykonos met ervoor een fijne zwarte Driade chair. Kom je productfoto’s maken? Dan is het uiteraard ook mogelijk om onze props uit de vakjes te halen, en er je eigen producten neer te zetten. Of misschien maak je wel een combinatie.

Zithoeken voor professionele fotografie in Amsterdam

De zithoeken in The Playground zorgen voor instant Miami vakantie vibes. Doordat ik deze zithoek bij de grote ramen heb geplaatst, geniet je de hele dag door van geweldig, direct licht. Of gebruik de transparante gordijnen voor een mysterieus, zacht effect. Gebruik de grote, stijlvolle bank, en schuif met de palmboom voor een geweldig schaduw-effect van blaadjes op de grond. Maak je fotografie levendig door te spelen met de zilverkleurige en ronde bijzettafels.

Nog zo’n toffe zithoek! Neem plaats op onze kleinere, bruine bank met ronde vloerkleden. Je kunt de roze donut gebruiken om in te zitten, of plaats je producten op de zwarte of zilverkleurige bijzettafels.
zithoek-playground-fotostudio
Een persoonlijke en intieme setting
Fotografeer in onze eettafelhoek met fantastische design meubels. Creëer een unieke en intieme setting met de ronde eettafel van Occony en onze Dirk van der Kooij chubby chair in roze kleur. Het hout uit de tafel geeft een serene look tegen de perzikkleurige muur met verf van Coverstory Paint. Om te zorgen voor genoeg variatie vind je aan de andere wand twee bruin gekleurde panelen met WOWpaint verf, zodat je kunt afwisselen tussen de twee achtergronden.

Vang de perfecte momenten: ontdek onze fotostudio in Amsterdam


Naast productfotografie, fashion shoots en events kun je natuurlijk ook een hoop andere creatieve dingen met The Playground. Interieurfotografen kunnen losgaan met alle verschillende backdrops, waarin meubels van elk merk kunnen worden neergezet. Of wat dacht je van een merk met beddengoed? Door de oppervlakte van 272 vierkante meter kun je één of meerdere bedden etaleren om zo een slaapkamer gevoel te creëren.
In The Playground kun je ook terecht voor persoonlijke fotografie waarbij je next level wilt gaan. Wat dacht je van een branding fotoshoot tussen zachte, dromerige kleuren? Hiermee bereik je gegarandeerd een open, warme sfeer op de beelden. Of wat dacht je van zwangerschapsfotografie? De ambiance van The Playground voelt aan als één grote droom. Kom jij ook shooten in dit kleine stukje hemel op aarde? Boek The Playground dan voor verschillende mini sessies met ondernemers of gezinnen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Verschillende ondernemers en merken gingen je al voor, en wij kunnen niet wachten op de geweldige resultaten. Ben jij de volgende?
error: This content is protected