3 tips voor productfoto’s

Producten fotograferen is niet heel lastig. Het gaat om het totaalplaatje. Een productfoto waar mensen echt op ‘aan’ gaan, straalt iets uit. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van een setting. Een styling waarin het product de hoofdrol speelt. Gepositioneerd op een locatie waar jouw ideale klant zich helemaal in herkent. Dit is ook een reden waarom de studio’s van Atelier Oost Amsterdam bestaan: context geven aan het beeld. Of het nou voor modefotografie, campagne fotografie of productfotografie is. Het kan hier allemaal. In deze blog geeft oprichter en productfotograaf Roos Oosterbroek 3 tips voor het upgraden van jouw productfoto’s door de studio op een juste manier te gebruiken.

Laat je creativiteit gaan en stijl producten in een minimalistische en omgeving.

Productfotografie inspiratie voor Laura Pasquino in The Loft studio
Studio: The Loft
Fotocredits: Roos Oosterbroek
Productfotografie voor Ogreen planten op trap door productfotograaf Roos Oosterbroek in The Loft fotostudio
Studio: The Loft
Fotocredits: Roos Oosterbroek

1. Maak gebruik van de mooiste props

Wanneer je aan de slag gaat met productfotografie, is sfeer ontzettend belangrijk. In alle daglichtstudio’s van Atelier Oost Amsterdam vind je diverse props, zoals vaasjes en kristallen om jouw kleine producten prachtig te presenteren. Ga voor een uniek en nog nooit eerder vertoond beeld; door de eindeloze mogelijkheden en accessoires in onze ruimtes zal je beeldbank altijd vernieuwend blijven. 

We inspireren je graag door diverse voorbeelden te laten zien:

Lookbook van The Urbanista ter inspiratie voor productfotografie in onze daglichtstudio
Studio: The Living Room Fotocredits: Urbanista

2. Wissel close-up af met overzichtfoto’s

Geef de product de aandacht die het verdient. Niets is zo prettig voor jouw potentiële klant, om jouw product in een woonomgeving te zien. Wanneer je producten fotografeert, vergeet dan geen wijdere beelden te schieten. Dit geeft meer context aan jouw shoot en product. Je zult merken dat sfeerfotografie heel versterkend kan zijn. Schiet naast close-up beelden ook overzichtsfoto’s voor meer context. Wissel af met horizontale beelden voor bijvoorbeeld banners en verticale beelden voor social media.

Onze daglichtstudio’s zijn grote, open ruimtes met voldoende beweegruimte. Zo kun je jouw product van zowel dichtbij als veraf fotograferen. 

TOPTIP: Maak ook gebruik van doorkijkjes voor interessante beelden. Bijvoorbeeld via de spiegel, langs het houten kamerscherm of door de boogwanden.  

Gebruik de verschillende meubelen voor unieke settings.

Wanneer je graag aan de slag gaat met diepte creëren in de setting en op zoek bent naar hoogwaardige meubelen om jouw beelden te versterken, ben je bij Atelier Oost Amsterdam aan het juiste adres. Doordat onze oprichter Roos Oosterbroek, interieur- en productfotograaf, hierin de juiste keuzes heeft gemaakt zijn de daglichtstudio’s perfect ingericht. Zo kun je met een gerust hart te werk gaan in een ruimte welke ontworpen is door iemand met een duidelijke visie. Maak gebruik van de design meubelen of verschuif alle items. Waan je in de minimalistische, lichte en serene sfeer.

Sfeerbeeld voor LAB Paint door fotograaf Roos Oosterbroek
Studio: The Loft
Fotocredits: Roos Oosterbroek
Productfotografie en setstyling inspiratie voor House of Formlab
Studio:The Loft
Fotocredits: Roos Oosterbroek

3. Voeg modellen toe voor de perfecte balans.

Het verhaal van een product komt pas echt goed over, wanneer je modellen toevoegt aan jouw shoot. Een menselijke touch is zo belangrijk. Bouw een connectie op met jouw doelgroep door iedere shoot met dezelfde modellen te werken. Dit zorgt tevens voor herkenbaarheid en consistentie.

Binnen de studio’s van Atelier Oost Amsterdam is er voldoende ruimte aanwezig om de modellen klaar te maken voor de shoot. Zo zien zij er, samen met jouw product, tip-top uit voor de shoot!

Deel productfoto's op alle online kanalen en maak je klanten hebberig

product fotografie studio inspiratie door Heidi Gita voor VLUV in The Bedroom
Studio: The Bedroom
Fotocredits:
Heidi Gita
Beeldmateriaal van productfotograaf Roos Oosterbroek voor Studio Yellow Block in The Loft studio
Studio: The Loft
Fotocredits: Roos Oosterbroek

Boek de juiste fotograaf

Ben je er klaar voor om jouw producten op een unieke en hoogwaardige wijze te (laten) fotograferen? Bekijk onze blog over onze favoriete productfotografen en vind de perfecte match.

Is je team compleet en kun je niet wachten om bij Atelier Oost Amsterdam aan de slag te voor met jouw shoot? Boek dan nu jouw shoot.

error: This content is protected