Inspiratie voor jouw kleurenpalet fotoshoot

In deze blog vertellen we je alles over de magie van kleur tijdens jouw shoot. Wist je dat je met het kiezen van de juiste kleuren je persoonlijkheid en verhaal nog beter overbrengt op beeld? Laat je in deze blog inspireren door de betoverende kleuren van de seizoenen tot de psychologie achter elke tint, en ontdek welk kleurenpalet bij jou en je bedrijf past. Ook geven we je natuurlijk weer graag wat mooie voorbeelden die in de studio’s van Atelier Oost Amsterdam zijn geschoten. Onze ruimtes bieden op het gebied van kleur namelijk voor ieder wat wils: of je nu kiest voor natuurtinten of juist voor dromerig pastel..

Seizoensgebonden inspiratie voor jouw kleurenpalet fotoshoot

Laten we beginnen met de seizoenen. De natuur geeft ons prachtige kleuren om mee te werken, het hele jaar door. In de lente kun je denken aan frisgroen, pastelroze en lichtblauw voor een levendige en luchtige sfeer. Deze sfeer zie je ook terug in The Playground, waar je je in een dagdroom waant, omringd door cloud like pastels. De zomer brengt vurige oranjes, diepblauwe luchten en zonnig geel. In de herfst zijn warme aardetinten en diep rood-oranje je beste vrienden. En de winter? Die schittert met koel blauw, glinsterend wit en rijke bordeauxrood. Wanneer je dus geen inspiratie hebt kun je altijd terugvallen op de seizoenen!

Studio:The Playground
roos-poserend-natuurlijk-daglicht-fotostudio-playground
Studio:The Playground Fotocredits: Lonneke Noordeloos
Het gebruik van kleurpsychologie
Kleuren hebben de kracht om emoties op te roepen. Dus, waar wil je dat je foto’s naar toe leiden? Geel en oranje geven een gevoel van warmte en geluk, perfect voor een zonnige, positieve vibe. Als je een mysterieuze en elegante look wilt, dan zijn diepe paarse en bordeauxtinten je keuze. Groen en blauw brengen rust en harmonie. En het is ook bewezen dat blauw een gevoel van betrouwbaarheid oproept: perfect voor een business shoot bijvoorbeeld. Speel met kleurpsychologie om de juiste sfeer te creëren voor je fotoshoot, maar maak het wel eigen. Dit doe je door bijvoorbeeld te werken met unieke accessoires in contrasterende kleuren of metallics.

Kleurenpalet fotoshoot: contrasten en complementaire kleuren

Spanning in je foto’s kan ook worden bereikt door het spelen met contrasten en complementaire kleuren. Denk aan een felgekleurde outfit tegen een contrasterende achtergrond, zoals een rode jurk die extra opvalt tegen het neutrale decor in The Loft. Of kies complementaire kleuren, zoals blauw en oranje, om een dynamische en levendige foto te maken. De kleuren zullen echt van het scherm spatten!
Studio:The Loft
Studio:The Loft
Kies één hoofdkleur Soms is eenvoud de sleutel. Kies één hoofdkleur en laat deze domineren. Bijvoorbeeld, als je een fotoshoot plant met als thema “Blauw”, dan kun je allerlei tinten blauw in je setting en kleding verwerken. Dit creëert een uniforme en strakke look.
Studio:The Loft Fotocredits: Beyoutiful Fotografie

Natuurlijke texturen en kleuren
Als je van een meer organische stijl houdt, overweeg dan het gebruik van natuurlijke texturen en kleuren. Denk aan natuurlijke stoffen als katoen en zijde, een aards kleurenpalet en een rustgevende look. De ambiance in The Loft zorgt voor een serene uitstraling die geweldig kan zijn voor portretten, maar bijvoorbeeld ook voor een zwangerschaps fotoshoot.

Studio:The Loft Fotocredits: Beyoutiful Fotografie

Moodboards en inspiratie voor de perfecte kleurenpalet fotoshoot

Om je visie tot leven te brengen adviseer ik je om altijd een moodboard te maken. Dit kan zowel online op bijvoorbeeld Pinterest als offline. Verzamel afbeeldingen, kleurstalen en inspiratie die passen bij het kleurenpalet dat je in gedachten hebt. Het zal je helpen om je ideeën te organiseren en je fotoshoot tot in de puntjes te plannen. Laat je creativiteit stromen en experimenteer met verschillende kleuren en texturen. Of je nu in de natuur of in de studio fotografeert: een slim gekozen kleurenpalet kan je foto’s echt laten stralen. Happy shooting!
fashion fotoshoot locatie inspiratie door Isa Wiegers voor Refined Department
Studio:The Loft Fotocredits: Isa Wiegers
Modefotograaf Lisa van Dam voor F/W collectie van Simple The Brand in The Loft studio
Studio:The Loft Fotocredits: Lisa van Dam
error: This content is protected

kies een studio

THE TOWNHOUSE

opening soon

THE TOWNHOUSE

opening soon