8 Redenen om onze fotoshoot locatie te kiezen

Een fotoshoot locatie is een absolute must voor iedere ondernemer, fotograaf en creatief team. Of je nu zelf een merk hebt, werkt als fotograaf of juist mooie, zakelijke foto’s van jezelf nodig hebt: met een fotoshootlocatie ben je altijd gegarandeerd van een fantastisch eindresultaat. Met het huidige herfstweer én de winter die er straks aankomt betekent dit maar één ding voor fotografen: het wordt een grotere uitdaging om met het juiste (dag)licht te werken. Een binnenlocatie fotoshoot van Atelier Oost Amsterdam is dan dé oplossing om toch tot fotogeniek beeld te komen. Onze studio’s bieden oneindig veel creatieve mogelijkheden waardoor je niet langer beperkt bent tot externe factoren als het weer. En zo zijn er nog veel meer voordelen! In deze blog geven we je acht verschillende redenen om voor een fotoshoot locatie als The Loft of The Playground te kiezen.

1. Onze fotoshoot locatie is aesthetically pleasing

Beide shootlocaties zijn namelijk minimalistisch ingericht, maar wel met oneindig veel doorkijkstukjes, hoekjes en andere mogelijkheden. Doordat de studio’s een minimalistisch interieur hebben, sta jij of jouw product in de schijnwerpers. Hoewel we gebruik hebben gemaakt van strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet, kun je nog steeds naar wens spelen met onze decoratie en meubels. Maak de setting van jouw dromen door te verplaatsen en te veranderen, waardoor een uniek geheel ontstaat.
Studio:The Loft
Studio:The Loft

2. Natuurlijk daglicht in onze fotoshootlocatie

Zowel The Loft als The Playground is voorzien van grote ramen en een hoog plafond. Dit geeft niet alleen gevoelsmatig ontzettend veel vrijheid, maar het zorgt ook voor mooi, natuurlijk licht. De gigantisch grote, open ruimtes stimuleren creativiteit, en om optimaal met het licht te werken hebben we gebruik gemaakt van geweldige kleuren op de muur. Ook op een druilerige herfstdag kun je uit de voeten bij ons. Maak bijvoorbeeld eens gebruik van reflectie fotografie met spiegelende objecten, en combineer daglicht eens met één of meerdere studiolampen.

3. Diverse hoekjes voor eindeloze afwisseling
Bij het ontwerpen van de studio’s heb ik rekening gehouden met verschillende hoekjes. Of je nu komt shooten voor een meubelmerk, een merk met sieraden, een beauty brand of juist een fashion shoot: wij snappen je behoefte aan afwisseling. Zo hebben we mooie eethoeken ingericht voor een huiselijke sfeer, een cozy hoek met een daybed, een paar prachtige, ingebouwde muurkasten met mooie accessoires en veel meer. Bovendien bieden onze doorkijkstukjes in verschillende (muur)kleuren alle ruimte om creatief helemaal los te gaan.
Studio:The Loft
Studio:The Loft

4. Designmeubels in onze fotoshootlocatie

Studio:The Playground
Het oog wil ook wat. Bij Atelier Oost Amsterdam staan we voor kwaliteit, en juist daarom zijn The Loft en The Playground voorzien van hoogwaardige meubels van zowel bekende als (nog) onontdekte designers. Maak volop gebruik van unieke accessoires die je nergens anders ziet, en geef zo een origineel accent aan je foto’s. Style je productfoto’s af met wierook, kristallen en mooie koffietafelboeken.
Studio:The Playground
5. Ons kledingrek en stomer
Wij houden ervan om jou tijdens je shoot zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarom verzorgen we een kledingrek en professionele stomer. Dit is met name handig voor fashion shoots, waarbij modellen veel verschillende sets dragen. Of misschien heb jij wel een zakelijke fotoshoot en wil je je outfits graag kreukvrij uithangen.

6. Een neutraal kleurenpalet voor een binnenlocatie fotoshoot

The Loft is voorzien van een aards, laid back kleurenpalet van beige, zand, zwart en off white. Hiertegen komen de prachtige natuurlijke materialen die gebruikt zijn nog mooier uit. Doordat we de kleuren rustig gehouden hebben, kom jij helemaal tot je recht. Het accent ligt echt op jou of je merk. En juist tegen dat neutrale palet is het geweldig om te werken met felle, rijke tinten. Wil je toch eens iets anders? Kies dan voor The Playground. Hier vind je een Miami holiday inspired kleurenthema met prachtige pasteltinten.
Studio:The Loft

7. Onbeperkt koffie en thee en de leukste hotspots in de buurt
Onze hosts staan voor je klaar om je te tippen over leuke hotspots in de fotoshoot locatie omgeving. Wij hebben borden en bestek, dus je kunt er ook voor kiezen om af te halen of te bestellen. Daarnaast bieden we je onbeperkt koffie en thee: je kunt bij ons óók je havercappu maken.

8. Voeg diepte en dimensie aan je beeldmateriaal toe dankzij onze fotolocatie

Bij Atelier Oost Amsterdam staan we bekend om onze unieke en indrukwekkende trappen. Zowel in The Loft als The Playground vind je diverse trappen om je beeldmateriaal meer diepte mee te geven. Je kunt op verschillende manieren op, naast en voor de trappen poseren: de mogelijkheden zijn eindeloos. In The Playground vind je zelfs een trap die je aan de onderzijde zelf kunt veranderen!

Studio:The Playground
9. Ruimte voor je make-upartist
Ook je visagist en/of haarstylist kan zich in beide studio’s uitleven. Maak gebruik van de grote, brede tafels in onze ruimtes en werk met het natuurlijke daglicht voor een flawless look. In de studio’s zijn tevens stoelen met verschillende zithoogtes te vinden. The Playground is voorzien van een aparte ruimte die perfect geschikt is voor visagie en hair: neem dus gerust een groter team mee!

10. Een bron van creativiteit en stimulans
Alsof al het bovenstaande nog niet genoeg was, zijn beide ruimtes een echte stimulans voor je creatieve energie. Wanneer je The Loft binnenstapt, kom je terecht in een grote, open oase van rust. Laat je creativiteit stromen door het urban chic New York city gevoel, en ga voor stijlvolle beelden. Of stap binnen in The Playground en ontdek het decor van je dromen, alsof je door een grote, pastelkleurige wolk beweegt. Door foto’s en video’s te maken in de ruimtes van Atelier Oost Amsterdam kan het niet anders dan dat er talloze ideeën omhoog komen.
error: This content is protected

kies een studio

THE TOWNHOUSE

opening soon

THE TOWNHOUSE

opening soon